הרגשת שריפה בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

16/06/2005 | 12:26 | מאת: צ. נמרי

אני כבן 60,בריא בד"כ. מזה זמן רב,אך לא תמיד,אני חש מעין שריפה בכפות הרגלים,כאילו נמרך עליהן פלפל חריף. כמו כן אני חש צורך לרחוץ את הרגליים מספר פעמים ביום במים קרים. מה הסיבות לכך ומה ניתן לעשות . תודה על תשובה מתאימה.

16/06/2005 | 18:10 | מאת: דר אשר יהב ,מומחה עור ומין,מבשרת-צי

אתה צריך לפנות למומחה בהקדם על מנת לעבור בדיקה יסודית כולל בדיקות דם שונות שמטרתן לברר באם אתה סובל ממחלה כללית כלשהיא כגון סכרת למשל.לאחר שיגיעו אצלך לאבחנה מדויקת - אפשר יהיה גם להציע לך טיפול מתאים.

19/06/2005 | 10:26 | מאת: צ. נמרי

תודה ד"ר יהב על תשובתך. תשובתך מחייבת אותי להוסיף פרטים ,שהייתי צריך לציין מראש ואני מצטער. ובכן לפני כחדשיים,עשיתי בדיקות כלליות וכל התוצאות היו ב"מסגרת" המותרת כולל סוכר שנמצא בתחום (85),הכולסטרול הוא מעט חורג (278) אך ויטמין B 12 נמצא בתחום ,אך קרוב למינימום (217),אותו דבר עם POLIC ACID קרוב לתחום הנמוך (12.8 ) כל יתר הבדיקות בסדר.עלי להוסיף שאני בדרך כלל בעל מתח נפשי גבוה. האם עתה תוכל להתיחס שנית לאור הנתונים ? בתודה מראש וכל טוב.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור