יבלת וירלית

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

15/06/2005 | 11:50 | מאת: עומר

יש לי יבלת וירלית (כך הרופאה קראה לה) אחת בכל עקב (ימין ושמאל). אחת בגודל של 1.5 סמ' והשניה בערך 3סמ'. זה זמן רב (מעל ל4 חודשים) שאני עובר כל 3 שבועות לערך צריבה עם חנקן נוזלי. כ"כ משתמש בנוזל "וורומל". לציין כי לאחרונה הרופאה אסרה עלי להשתמש בנוזל מאחר ובטיפול הלפני האחרון היא צרבה לי את האזור בצורה קשה (הצטברו שלפוחיות עם דם ובתוספת הנוזל המקום הפך לרגיש ביותר). מתי (אם בכלל) הדבר הזה יעבור האם נגזר עלי לחיות לעולם עם היבלת הזו האם ישנו טיפול אחר אשמח לשמוע דעות נוספות... תודה

15/06/2005 | 16:35 | מאת: ד"ר אשר יהב

יבלת ויראלית בכף הרגל היא תופעה מאוד עקשנית והטיפול בה - באם רוצים שיצליח - דורש הרבה מאוד סבלנות+עקשנות+התמדה!!!אין כאן בדרך כלל קיצורי-דרך! ראשית מן הנביון שלי בכל הנוגע לנגעים בכף הרגל- חנקן נוזלי לא יעיל! יותר יעיל למרוח יום יום לפחות 2 פעמים ביום וורוציד.על מנת שהטיפול יצליח - צריך בנוסף לזה -לגלח את השכבה החיצונית של היבלת עם סכין גלוח או סקאלפל סטרילי וצריך לחזור על הפעולה הזו פעם אחת בשבוע.לעתים צריך להתמיד עם הטיפול הזה 2ת 3 תאו 4חדשים עד שמצליחים להתפטר סופית מן היבלת.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור