ויטליגו

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

14/06/2005 | 11:51 | מאת: נועה

שלום רב! אבי סובל מויטליגו (הוא בן 50 ומשהו) בצורת כתמים לבנים קטנים באזורים שונים בגוף-כפות ידיים וצוואר וכו'. הדבר מציק לו ורציתי לדעת האם יש טיפול להעלמת הכתמים או לפחות טיפול למניעת הופעת כתמים חדשים (הוא משתמש באורקורט אבל זה לא מעלים את הכתמים רק מטשטש אותם זמנית). נ.ב. נאמר לו שאי אפשר לטפל בלייזר כאשר מדובר בכתמים שאינם גדולים. האם זה נכון?

14/06/2005 | 20:56 | מאת: ד"ר אשר יהב

ישנם כיום טיפולים חדישים בויטיליגו שלא היו ידועים קודם לכן ואשר הינם יותר יעילים מן הטיפולים הישנים. ישנה קבוצה חדשה של משחות שהן הרבה יותר יעילה מן המשחות הישנות שהיו מבוססות על סטרואידים (כמו האורקורט למשל). המשחות הלה יעילות במיוחד בנגעים של הפנים והצוואר ופחות בידיים או בגוף.בנוסף , התגלה באופן מקרי לחלוטין שחולים אשר טופלו בכדורים להורדת הכולסטרול מקבוצת הסטאטינים- מצב הויטיליגו אצלם משתפר בצורה משמעותית.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור