פיטריה בציפורן?

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

11/06/2005 | 16:05 | מאת: אורית

לפמי מס שנים הופיעה לי "פיטריה" בציפורן, בחורף הציפורן נראת בריאה אך בקווץ היא נסוגה אחורה ומורמת מעט, מתחת לציפורן יש מעין שגשוג של בעור.רפואי העןר שטיפלו בי לקחות תרביות, שחזרו שליליות, ונתנו לי טיפול אנטיפטריתי (מקומי) שלא ריפא את הציפור. רובם אמרו שלדעתם אין זו פטריה ואין הרבה מה לעשות( לא הומלץ על כדורים) . קארתי באינטרנט שיש תרופה בשם CICLOPIRAX. האם היא קיימתהארץ והאם ניתן לטפל בציפורן? ( היא לא כאובת אבל זה לא נראה יפה, ובניית ציפורנים מפריעה לי) תודה מראש !!

13/06/2005 | 20:21 | מאת: דר אשר יהב ,מומחה עור ומין,מבשרת-צי

צריך לזכור שלפעמים המעבדה יכולה לטעות כך שאני לא בטוח במאת האחוזים שאין לך פטרייה.לפעמים על אף שבדיקת המעבדה חוזרת שלילית- הרופא יכול לחשוב שעל סמך ניסיונו הרפואי זה בכל זאת פטרייה ואז הוא יכול להחליט בכל זאת לנסות טיפול אנטיפיטרייתי ןאם השנויים בציפורן קשים אז הוא ילך על טיפול בכדורים. האם את סובלת ממחלת עור בשם פסוריאזיס? אם כן זה יכול להיות הסבה לשנויים בציפורניים שיכולים להיות דומים לפטרת.גם במקרה זה ישנם טיפולים שונים אם כי צריך להדגיש שבמקרה זה הטיפול הרבה יותר מסובך ויותר קשה מאשר בפטרת.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור