טיפול במינוצין גרם לעליית הבילירובין

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

07/06/2005 | 22:34 | מאת: אורלי

אני בת 30. מאז הלידה שהתרחשה לפני שנתיים אני סובלת מאקנה. מדובר בפצעים מוגלתיים בעיקר בסנטר ומעל השפתיים. הייתי אצל רופא עור, קיבלתי טיפול בכדורי מינוצין, אך לאחר חודש וחצי , בעת שעשיתי בדיקת דם, התברר שהבילירובין שלי עלה מאוד. הרופא אמר שעלי להפסיק מיד את השימוש בתרופה ושאף תרופה אחרת נגד אקנה לא תתאים לי במצב הזה. הוא המליץ על טיפול מקומי בגנטטרין- אך הפצעים לא נעלמו. במקום כל פצע שנעלם מגיע מיד פצע חדש באזור סמוך. לאחרונה ערכתי בדיקת דם נוספת והבילירובין אכן ירד עקב הפסקת הכדורים אך מצב העור שלי החמיר. בצדי הפנים החלו לי פצעים. אני לא יוצאת מהבית בלי שכבת מייק- אפ על הפנים. אני מתביישת בעצמי ולא יודעת אם אי פעם אוכל להשתחרר מ"הקללה" ששמה אקנה. יש אולי כדורים אנטיביוטים שכן אוכל לקחת? אולי טיפול אלטרנטיבי? תעזרו לי בבקשה!!

08/06/2005 | 13:38 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם מינוצין גרם לך לעלייה בבילירובין - אין זה אומר שאנטיביוטיקה אחרת תגרום לאותה הבעיה! לכן את צריכה לבקש שינסו אצלך אנטיביוטיקה אחרת או אולי גלולה מסוימת למניעת הריון או אפילו טיפול ברואקוטאן.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור