DEODORANT STICK

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

03/06/2005 | 22:16 | מאת: אלה

המבחר בשוק מאוד גדול אבל לא כולם מונעים זעה, חלקם רק מונעים ריח. האם זה נכון לומר שדאודורנט אמור למעשה רק למנוע ריח ולא את הזע עצמה כי זה לא בריא לסגור נקבוביות של העור בעת הזעה? במידה והתשובה חיובית אך למעשה למנוע אי נעימות וזיעה כשאתה בחברה? האם קיים סטיק מגן יעיל כזה בשוק, במה נכון יותר להשתמש? תודה

04/06/2005 | 15:26 | מאת: ד"ר אשר יהב

דאודורנט מונע ריח וזו משמעות המילה דאודורנט. אנטיפרספירנט לעומת זאת מונע גם את תהליך ההזעה;צריך לבדוק מה בדיוק כתוב על התכשיר!כאשר מדובר באזור קטן של הגוףכגון בתי השחי ש מאופיין בכך שהזיעה הנוטפת ממנו מסריחה- מותר בהחלט להשתמש גם באנטי-פרספירנט שמכיל בדרך כלל מלחי אלומיניום ברכוז גבוה שדרך פעולתו היא ע"י כך שהוא סותם את בלוטות הזיעה.אם כי צריך להיות מודע לכך שעלולות לפעמים להיות תופעות-לוואי בלתי- רצויותכגון גרוי ודלקת באזור(זה קורה אצל כאלה שיש להם עור רגיש) או לפעמים יכול להווצר זיהום חיידקי בבלוטות הזיעה. במקרה של הופעת אחד הסבוכים הנל צריך כמובן להפסיק את השמוש באנטיפרספירנט ולאחר מכן יציע לך דרכים חלופיות יותר רפואיות להתגבר על בעית הריח הרע.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור