קיורטן והשערות על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

31/05/2005 | 17:32 | מאת: nana

שלום רב, הנני בת 21 שנוטלת תרופת קיורטן במינון של שתי כמוסות של 20 מ"ג ביום, כבר משני שבועות. אמרו לי שאסור להשתמש בשעווה על הפנים, ושאסור לעשות פילינג לעור. אני מתרגלת להשתמש בהבהרת שערות הפנים בבלונדר עם אוקסוג'ין 6% , רוצה לדעת אם עם נטילת הקיורטן אני יכולה להמשיך בהבהרה מעת לעת, כי אני חוששת שזה מקלף את העור במידה מסויימת ומפחדת שזה משפיע על הטיפול. אם לא כדאי לי להמשיך בהבהרה אז מה אתם מציעים לי? מהי הדרך הפחות משפיעה על הטיפול שכדאי לי להיעזר בה בכדי להיפטר מהשערות על הפנים??.עוד שאלה בקשר לקיורטן, האם מותר לי להשתמש בסבון ניטרוג'ינה כשאני רוחצת את הפנים או שעדיף לי בלי סבון בכלל? תודה רבה על זמנכם....

02/06/2005 | 14:36 | מאת: ד"ר אשר יהב

.את בהחלט יכולה להשתמש בסבון נויטרוגנה לעור רגיש. באשר להבהרת שיער הפנים,הייתי מציע להזהר כל עוד את בולעת רואקוטן שהרי הכדורים גורמים לגרוי וליובש בעורוגם ההבהרה יכולה להוסיף לגרוי.אם כי אני לא אומר שזה אסור באופן אבסולוטי.נשאלת בכלל השאלה מדוע בכלל יש לך שיעור יתר על הפנים?אולי יש לך בעייה הורמונאלית?האם המחזור שלך לא סדיר?במקרים שיש בעייה הורמונאלית - היעילות של הטיפול ברואקוטן נגד פצעי-בגרות היא מופחתת! במקרים כאלה עדיף אולי היה מלכתחילה לבחור בפול תרופתי אחר שיעזור במקביל הן בפצעי-הבגרות והן בשיעור היתר.טיפול אחר שהוא גם בדרך כלל יעיל מאד הוא הטיפול בלייזר; אם כי אפשר אותו לבצע רק אחרי סיום הטיפול ברואקוטאן בתקווה שהטיפול הנל אכן הסתיים בהצלחה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור