פצעים בישבן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

28/05/2005 | 20:57 | מאת: שירלי

אני בת 27 וסובלת מאז גיל ההתבגרות בפצעים אדומים בישבן מעין פצעי בגרות "עדינים".בעבר הרחוק הייתי אצל רופאי עור אשר לא הועילו במיוחד. לעיתים אני משתמשת בספירט סליציל 2% וניכר כי יש שיפור אבל לא של ממש. קראתי בפורום על מישהי עם ואתה בעיה אשר נענתה על ידי גולשת להשתמש במשחת אוזון (זה בטוח בשגיאות ואולי אף לא השם המדוייק) היא טענה שהמשחה "תעשה פלאים". האם באמת יש משחה כזאת? בכל מקרה מה ניתן לעשות חוץ מללכת לרופא עור? האם יש טיפול ללא מרשם וכו'? אשמח לקבל מס' אופציות. תודה.

01/06/2005 | 16:03 | מאת: ד"ר אשר יהב

לשירלי שלום רב , הבעייה שאת מתארת היא מאוד נפוצה אצל צעירים.היא נגרמת ע"י זהום שטחי וקל של שורשי השערות באזור הישבן שהוא כידוע לך אזור של הגוף שיש בו באופן טבעי הרבה חיידקים.התופעה יותר נפוצה אצל כאלה שיש להם מא שהמומחים קוראים רקע אטופי. הפתרון של הבעייה הוא פשוט מאוד והוא מתבסס על מריחה קבועה לאורך זמן בכל ערב של משחות אנטיבקטריאליות מיוחדות אשר חייבות להיות גם מסוג כזה שייבש את הפצעים בנוסף על פעולתו האנטיבקטריאלית או האנטיביוטית. דר א. יהב ,מבשרת ציון

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור