סימנים על העור

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

25/05/2005 | 11:49 | מאת: אחד

יש לי סימני מתיחה על העור שנראים כמו פצעים אדומים, כתוצאה מאימון..מה אפשר לעשות כדי שזה יעלם? בחלקם השתנה הצבע "ללבן" אבל עדיין ניתן לראות את זה יש לזה טיפול או משהו?

01/06/2005 | 17:38 | מאת: דר אשר יהב ,מומחה עור ומין,מבשרת-צי

אם אני מבין אותך נכון ,אתה מתכוון לסימני מתיחה.הכוונה היא לאותם סימנים שנוצרים עקב הקריעה של סיבי הקולגן של העור כתוצאה ממתיחה חזקה של העור למשל כתוצאה של השמנה חזקה ומהירה או בזמן הריון או עקב צמיחה מהירה לגובה כגון אצל מתבגרים. הסימנים האלה הם אכן אדמדמים בהתחלה, אך במשך הזמן הם הולכיו ומאבדים את הצבע הוורוד ונעשים דומים בציבעם לצבע העור הרגיל.אם אכן בבעיה זו מדובר (ועל מנת לקבוע זאת יש צורך בבדיקת-רופא עור) אזי אפשר בהחלט לטפל ולהעלים את "הפצעים"האלה לחלוטין אבל זאת בתנאי שתופסים אותם מוקדם כאשר הם עדיין בצבע אדום.אם מחכים עד שהם "ילבינו" אזי זה כבר מאוחר מדי ונשאר בעצם נזק שהוא צלקת, והצלקת הזו היא בלתי הפיכה.לכן חשוב לפנות למןמחה מוקדם ככל האפשר!

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור