רואקטן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

16/04/2005 | 20:51 | מאת: אלמוני

אז ככה, יש לי אקנה כבר כ5 שנים.. כיום אני תלמיד תיכון, בכיתה יא, בן 17. הרמה של האקנה שלי די נמוכה... תמיד יש לי לפחות פצע אחד על הפנים - אבל לא בכמויות רציניות כמו שיש לאחרים הסובלים מאקנה בגילי. אני כמעט בטוח שהרמה הנמוכה של האקנה לא גנטית, לדעתי היא נמוכה עקב העובדה שאני מטפל באקנה.. שם סבון נגד אקנה 4 אפילו 5פעמים בשבוע - לא אוכל שוקולד וגבינה צהובה בכלל ושם גם משחה במהלך הלילה נגד הפצעים. מדי פעם, למרות כל האמצעים שאני נוקט נגד הבעיה, יש "התקפה" של פצעים וזה ממש מעצבן אותי... מה גם שאני רוצה לאכול שוקולד וכל מאכל שאני רוצה. כל הפצעים האלה גם פוגעים לי בבטחון עצמי מאוד. הסיבה שאני מספר לכם את כל זה היא כזאת - נמאס לי כבר מהפצעים האלה, אני רוצה להיפטר מהם פעם אחת ולתמיד, בצורה פרמננטית, להעיף אותם שלא יחזרו עוד לעולם... והדרך המועילה ביותר, כך שמעתי, היא בעזרת נטילת כדורים רואקטן. אז: א. הבנתי שמינון רואקטן וזמן נטילת הכדורים תלוי במידה רבה בגודל בעיית האקנה... אלה שסובלים יותר יקחו כדורים חזקים יותר למשך תקופה ארוכה יותר מאשר אלה שסובלים פחות... האם זה נכון? ואם כן, במצב שלי, שיכול להיות שמבחינה גנטית אני סובל מאקנה הרבה יותר מאשר שרואים, האם אני אצטרך לקחת את הכדורים למשך תקופה ארוכה? ב. במידה ואחליט לקחת את הכדורים: 1. האם זה בטוח ב100 אחוז שמותר לי, או שיש כאלה עם בעיות שאינם יכולים לקחת את הכדורים... אני בעקרון בריא לגמרי 2. הבנתי שלרואקטן יש תופעות לוואי קשות - המדאיגה ביותר היא שבמשך התקופה של נטילת הכדורים (חודשים ואף חצי שה), הפצעים יופיעו ברמה רצינית בהרבה מזו שיש כרגיל, ואי אפשר למנוע את זה... כלומר, למשך חודשים רבים הפנים שלי יראו כמו אחרי שדה קרב עם פצעים על גבי פצעים על גבי פצעים, האם התופעה נכונה? והאם היא תקפה על כל אלה שנוטלים את הכדוריםף או רק על חלק קטן מהם? כמה זמן היא תקפה? והאם אפשר יהיה להשתמש בנתיים בסבונים ומשחות נגדם? עוד תופעת לוואי מדאיגה היא איבוד שיער פרמננטי, ממש עד כדי כך שיהיה לי קרחת רצינית בגיל 18, האם זה גם נכון? ג. כמה זמן לוקח הטיפול הממוצע? האם הוא נע בין חודש לחודשיים? או בין חצי שנה לשנה? לפי התיאור שנתתי לכם, כמה זמן בערך יקח הטיפול שלי במקרה שאקח את הכדורים? ד. האם הפצעים נעלמים לגמרי אחרי נטילת הכדורים? האם יש סיכוי שזה בכלל לא יעבוד? תודה רבה רבה לכל מי שיענה על שאלה אחת אפילו אלמוני

18/05/2005 | 12:44 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

מומלץ שתיפנה ליעוץ רופא עור בכל מיקרה מינון הטיפול נקבע עיי משקל המטופל והיום נהוג לקבל מינון נמוך יותר לתקופות זמן ארוכות יותר וכך להפחית את תופעות הלוואי שבדכ הם הפיכות

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור