גרד וקשקשת באיבר המין

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

12/04/2005 | 21:11 | מאת: מיקה

בחודשים האחרונים אני סובלת מגרד ואדמומיות בשפה החיצונית של איבר המין. לאחר גירוד, ולעתים ללא גירוד, יש במקום קשקשים. רופא עור אמר לי שייתכן שמדובר באיזשהו גירוי וייתכן שמדובר בפסוריאזיס. מהם הסימנים שיוכלו לעזור לי לדעת האם קיימים בי הסיפטומים? האם מוכר גירוי אחר שאלה מאפייניו? אם אכן מדובר בפסואריזיס, מהו הטיפול בכך ומהו סוג המחלה באיבר המין? האם זו מחלה נרפאית? אני בת 27, האם אסבול מכך כל חיי? תודה

15/04/2005 | 21:47 | מאת: אלון

במשך מספר שנים סבלתי מתופעה כזו, השתמשתי במספר משחות, שכולן עזרו לי - כמובן שצריך קודם לבדוק מה בדיוק יש לך - בכל מקרה, תכשיר אחד שאיננו תרופה ואין לו תופעות לוואי עזר ועדיין עוזר לי מאוד היות ואני מעוניין להפחית את השימוש במשחות כמה שיותר. הוא נקרא "אמול" של ד"ר פישר, זה שמן אמבט טיפולי, מעט יקר אבל שווה לי את המחיר (מחזיק גם המון זמן). אני מורח אותו כל כמה ימים על המקום, על יבש ובלי לשטוף. לא מכתים בגדים ויש לו ריח נעים ועדין ככה שלא מפריע. הוא שומר על הלחות בעור, והגרד\קשקשת מתפתחים הרבה הרבה יותר לאט, אם בכלל. במקרה שלי לא מדובר בפסוריאזיס אבל לדעתי הלא-מקצועית השמן הזה עוזר לכל יובש מכל סוג שהוא. אני מאוד מקווה שעזרתי לך... אני יודע כמה זה יכול להיות לא נעים. אגב, ראו אותי המון רופאי עור, חלקם מהטובים ביותר בארץ - וכל אחד קבע שזה משהו אחר. סתם לידע כללי..

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור