פטרת ברגליים ובציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

10/04/2005 | 11:23 | מאת: לולה

ד"ר שוחט, נהנתי לקרוא בפורום שלך, ורק רציתי שתדע. מזה כשלוש שנים אני סובלת מפטריות בכף רגל שמאל (היא מזיעה יותר) טיפלתי בלמיסיל, אולם הטיפול לא העלים את התופעה, למרות שהקל. מזה כחודשיים שנראה שיש לי גם פטריות בציפורניים שברגל זו, הן הפכו עבות יותר, וחלק מהן איבד משקיפותן, הופיעו מעין כתמים לבנים. אני מורחת למיסיל, וייעצו לי למרוח כלור על הציפורן, אולם זה לא מממש עוזר. האם ישנו טיפול שיכול לטפל, למגר ולמנוע את הישנות הפטרת? זה מפריע לי מאוד מל הבחינות. תודה רבה! לולה

02/05/2005 | 14:05 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

מומלץ לאחר ביצוע משטח ישיר ותרבית לפטרת מהעור והציפורניים התחלת טיפול סיסטמי בכדורים בהתאם לסוג הפיטריה לשלושה עד ארבעה חודשים

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור