פטריה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

04/04/2005 | 19:46 | מאת: שרה

רציתי לשאול , התפתחה לי פטריה באיוזר שמתחת לחזה, כנראה מהזעה. קיבלתי טיפול בהידרואגיסטן משחה -ללא שיפור ואח"כ קיבלתי קומאגיס- קרם למשך 10 ימים- ללא שיפור אח"כ קיבלתי ציקלודרם קרם+ כדור ניזורל 1 ביום- את הטיפול הזה אני אמורה להתחיל היום אציין כי אין תחושת גרד רק הפרעה אסטתית ואדמומיות של העור והנ"ל מופיע רק מתחת ומעל לחזה ולא בשום מקום אחר בגוף האם למרות כל הטיפולים נשמע כי זו פטריה? האם מעבר לטיפול הנ"ל ניתן לעשות עוד משהו כדי לטפל וכן אח"כ למנוע השנות התופעה? עוד אציין כי עברתי לחזיות כותנה כדי למנוע גירוי מיותר של העור ומשתמשת בסבון פמינה( סבון היגייני) מה עוד אפשר לעשות כדי להפטר מזה ומהר? תודה

30/04/2005 | 17:26 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

במידה ומדובר בפטרת טיפול מקומי כפי שקיבלת היה אמור לשפר ןלו במעט את המצב בנוסף הקרמים שקיבלת מכילים מרכיב סטרואידלי כך שאים מדובר בדלקת עור ממגע שבדכ מלווה גרד גם אז הינו מצפים לשיפור כלשהוא באבחנה מבדלת ישנם עוד מספר אפשרויות מומלץ לפני התחלת טיפול סיסטמי לפנות לחוות דעת נוספת בכל מיקרה מומלץ גם שימון מקומי של העור

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור