מינונים של רואקוטן ודיכאון כתוצאה מרואקוטן.

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

26/03/2005 | 23:25 | מאת: בן 16 מאיזור השרון

השאלה הראשונה שלי מופנה למומחים: הרופא שלי רשם לי שלושה כדורים ליום, כלומר 60 מ"ג רואקוטן ליום. דיברתי עם חבר וחברה שלוקחים רואקוטן, ושניהם מקבלים מינון של 40 מ"ג ליום. החברה לכיתה קטנה ממני בשנה, וגם בגודל, אבל החבר גבוה ממני בהרבה ושוקל 80 ק"ג, בעוד אני שוקל 70 ק"ג. האם זה סביר? מה עוד משפיע על המינון שצריך לקחת? ראוי לציין שהתופעות לוואי של התרופה, למשל יובש בשפתיים, מופיעות אצלי ברמה די גבוהה (לעומת חברים אחרים שלקחו רואקוטן). השאלה השנייה מופנה לכולם, וכמה שיותר ייתנו את החוות דעת שלהם, מה טוב: לפני תחילת הטיפול, ביררנו באינטרנט מה התופעות לוואי של רואקוטן ונתקלנו ברשימה ארוכה מאוד מאוד של תופעות לוואי שמקושרות לתרופה. ביניהן היה דיכאון, אבל רופא העור שלי הרגיע אותנו ואמר שזה מיתוס ולא יותר. לעומת זאת, אנשים שקרובים אליי טוענים שמאז תחילת הטיפול מצבי הרוח שלי מאוד לא יציבים ושאני באמת מאוד דכאוני. האם דיכאון הוא תופעת לוואי בדוקה של רואקוטן? למי מכם שעבר את הטיפול, גם אתם סבלתם מדיכאון? תודה רבה

21/04/2005 | 15:06 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

המינון אכן ניקבע לפי משקל המטופל וחומרת האקנה ככל שהמינון נמוך זמן הטיפול יהיה ארוך יותר ואולם תופעות הלוואי בחלקן תהינה קלות יותר אנשים בעלי נטיה דיכאונית או דיכאון כרוני אכן לעיתים הטיפול יחמיר את מצבם

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור