שימוש חוזר בתרופה רוקטאן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

16/03/2005 | 18:38 | מאת: ענבל

שלום, אני מקווה שתוכל לעזור לי. לפני כ-3 שנים לקחתי את התרופה רוקטאן בגלל שסבלתי מפצעי בגרות, בחודשים האחרונים הפצעים חזרו לא בצורה חריפה, אבל בכל זאת. הלכתי לרופאת עור והיא המליצה לי לקחת טיפול חוזר שימשך כחצי שנה. לפי מה שקראתי יש תופעות לוואי ידועות לי כמו יובש בשפתיים וכו' קראתי גם שאסור לשתות משקאות חריפים בתקופת הטיפול- רציתי לדעת כמה נזק יקרה אם אני אשתה בתקופת הטיפול. ז"א כמה משמעותי זה, איך זה משפיע. כמו כן, אני מרכיבה עדשות מגע והיה רשום שם שייתכן שיהיה יובש בעיניים שיקשה על הרכבת העדשות מגע. אממ.. בכל אופן, רציתי לדעת שבהתחשב בעובדה שאני לוקחת את התרופה בפעם השנייה, האם התופעות לוואי יהיו יותר חזקות או שמא כלל לא. אם תוכל לפרט יותר על ההשפעה של התרופה הזאת. שכחתי כבר מה היו התופעות לוואי ואני חוששת שאם אקח אותה בפעם השנייה התופעות יתעצמו. וגם אני זוכרת שהיא אמרה שבהתחלה הפצעים יחריפו ואז יעלמו בהדרגה. אשמח אם תגיב לי במהרה. תודה.

16/04/2005 | 16:56 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

היום מקובל ליטול את התרופה במינונים נמוכים יותר לתקופת זמן ארוכה יותר וכך להקטין בצורה ניכרת את תופעות הלוואי בכל מיקרה התופעות השכיחות הם יובש בעור ובריריות רגישות בחשיפה לשמש ויש צורך בהימנעות מפילות ספורטיבית מאומצת

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור