פצעונים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/03/2005 | 20:24 | מאת: עדי

שלום! לאחרונה החלו להופיע לי פצעונים אדומים בישבן ובאחוריי הרגליים (?), ללא שום שינוי באורחות החיים שלי. רופא עור נתן לי משחה בשם fucidin למריחה באזור פעמיים ביום למשך שבועיים. אני מורחת אותה כבר כשבוע ואין שיפור. להמשך הטיפול הוא נתן לי משחה בשם locacid למריחה פעם ביום, כפעולת מניעה. בהקשר למשחה זו הוא הסביר כי יש להמנע מחשיפה לשמש. שאלותי הן: ממה נובעים פצעונים אלו? (לא קיבלתי תשובה חד משמעית מהרופא) האם אפשר לעשות משהו, חוץ ממשחה רפואית כדי למנוע הופעתם? האם יש השפעה לגילוח או הסרת שיער בשעווה על הופעת פצעונים אלו? האם מותר להשתמש במשחות אלו תוך כדי טיפול באינפרה אדום / במכשיר לייזר להורדת שיער ? אני בת 33 ואינני נוטלת גלולות מזה כשנה ובעלת עור בהיר מאוד. אודה לך על תשובתך.

13/04/2005 | 13:36 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

הגורם לפיצעונים הוא חיכוך הזעה וישיבה ממושכת מומלץ ללבוש תחתוני בד מכנסים לא הדוקים הסרת שיע ר בשעוה או גילוח יכול להחמיר את התופעה זמנית צריך להזהר ואף להפסיק מספר ימים לפני הטיפול בליזר את מריחת הלוקסיד

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור