הרפס או לא

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

06/02/2005 | 10:54 | מאת: מיכל

שלום ד"ר לפני מספר ימים חשתי בעיקצוץ וגירוד בשפה התחתונה המאפיינים את תחילתו של הרפס הבחנתי גם בנקודה נפוחה והנחתי שעומד להתפרץ לי הרפס וזה לאחר שמספר שנים כבר לא סבלתי ממנו. שמתי משחת זובירקס מספר שעות לאחר תחילת העיקצוץ . השפה התנפחה לי אבל הפצע שיצא לא התנהג כמו הרפס רגיל (מספר שלפוחיות נוזליות) אלא נשאר רק מוקד אחד. שאלתי היא האם יתכן וזה לא היה הרפס אלא משהו אחר למרות שהסממנים הראשוניים הרגישו כהרפס. והאם במיקרה כזה מריחת זובירקס יכולה להזיק. תודה רבה על תשובתך.

06/03/2005 | 09:42 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

מריחת זובירקס סביר להניח שלא הזיקה קרוב לוודאי מדובר בהרפס ואולם יש גם אפשרות של זיהום חידקי

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור