סבוראה - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

02/02/2005 | 12:20 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר מיקי שלום, לבתי בת השנה ושמונה חודשים יש סבוראה בראש, בחלק הקדמי של הראש ומאחורי האוזניים. האבחנה נעשתה ע"י רופא עור, ראייה בלבד ללא לקיחת דגימה. תיאור קטן- נראה כמו קליפה עבה, בתי מגרדת את זה והקילוף של זה, תולש איתו שערות וגורם למקום להראות כמו כוויה. יש לי מס' שאלות בנושא: 1. האם יש לקחת דגימה כדי לוודא שזו אכן סבוראה? 2. מהו הטיפול? רופא העור נתן לנו טיפות לשים לה במשך שבוע בלבד. ושמפו- שאינו מתאים לגילה ולכן לא נוכל להשתמש בו? 3. האם יש מקרים בהם הסבוראה עוברת או שזה נשאר וילווה אותה לכל החיים- אין לנו מקרים במשפחה של סבוראה ( לא במשפחתי ולא במשפחתו של בעלי) - זוהי הפעם הראשונה שאני נתקלת בתופעה. שמעתי כי יש סבוראה של הילדות, שעוברת ולא חוזרת- האם??? אני מאוד מודאגת מהנושא ( האם זה צריך להדאיג אותי) ואשאמח אם תמליץ לי על טיפול לילדה בגילה. תודה מראש.

13/02/2005 | 22:54 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

בדכ סבוראה בתינוקות מופיעה בגיל מספר שבועות וחולפת עד גיל 3 חודשים מומלץ לפנות לרופא עור ילדים לשם המשך טיפול ואבחנה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור