נקודות קטנטנות לבנות על השפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

01/02/2005 | 14:13 | מאת: ורד

לפני כחודש שמתי לב שהופיעו לי על השפתיים בפה מעין נקודות קטנטנות לבנות ומאז הן נשארו קבועות שם- לא התפשטו, לא גדלו ולא ירדו. זמן קצר קודם, רופאת עור הורידה לי יבלת קטנה מהצוואר בחנקן וליבלת לקח זמן רב עד שירדה. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם היבלת התפשטה לשפתיים? רופאת עור ששאלתי על הנקודות אמרה שלדעתה זה כתמי שמש, אבל עכשיו חורף ואני לא חשופה לשמש. מה גם שהכתמים ברובם ממוקמים בצדדי השפה העליונה, במקום סגירת השפתיים זו לזו. האם זו יבלת או פטריה או כתמי שמש או כל דבר אחר? מה הטיפול המומלץ? האם זה מדבק? חשוב לציין שזה לא מגרד ולא מורגש, רק נראה לעין במבט מקרוב מאד.

01/02/2005 | 22:51 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

קרוב לוודאי מדובר בבלוטות הנמצאות האופן נורמלי ברירית הבוקלית וגבול השפהו ניקראות fordyces spots מדובר במימצא נורמלי תקין

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור