מסיכת פחם מתחממת- האם בטוח לשימוש

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

23/06/2018 | 12:08 | מאת: עדי

שלום, קניתי בסופרפארם מסיכת פחם מתחממת של קרליין (שמורידים אחרי דקה ואינה מתייבשת על הפנים). לאחר מכן קראתי שמסיכות פחם מתקלפות הן מאוד לא מומלצות ואף יכולות להיות מסוכנות. האם זה נכון? והאם הכוונה גם למוצרי טיפוח לפנים שמכילים פחם ושאינם ״מתקשים״ על העור? (כמו המסיכה שרכשתי, שהיא גם באישור משרד הבריאות). תודה רבה ושבוע נפלא :)

פחם בפני עצמו הוא חומר סופח. משתמשים בו בתעשית הקוסמטיקה , הוא לא גורם נזק. האזהרות עליהם קראת באינטרנט מתיחסות למסכות שאפשר להשיג ברשת , והן ללא כל פיקוח , כך שלמעשה אי אפשר לדעת מה שמים שם. יכולים להיות בהם דבקים וחומרים מגרים. המוצר הספציפי שרכשת נמצא תחת פיקוח ועבר מבחן היפואלרגני דרמטולוגי , כלומר ניסו אותו על קבוצה של מספר אנשים והחומר לא גרם לגירוי. כיוון שכך - אפשר להשתמש במסכה זו.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור