שימוש באלכוהול רפואי כאפטרשייב

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/10/2017 | 13:14 | מאת: רונן

הי, בתקופה האחרונה אני משתמש באלכוהול רפואי 70% כאפטרשייב. הסיבה היא שאני לא רוצה את כל שאר הכימיכלים אלא רק את אלמנט חיטוי העור וחתכים קטנים. ראיתי שיש מספר סוגים של אלכוהול רפואי ואני לא בטוח באיזה מהם עדיף להשתמש, כך שהוא לא יהיה רעיל במגע ישיר עם חתך. למשל Ethanol ו- isopropyl alcohol. https://www.hunker.com/12000188/ethanol-vs-isopropyl-alcohol-to-disinfect אשמח לעוד נקודות לחיוב / לשלילה של שימוש זה. תודה!

07/11/2017 | 07:12 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שימוש באלכוהול רפואי מכל סוג באופן קבוע מסיר את השכבה השומנית מהעור ויכול להביא לגירוי ויובש עורי ולכן לא מומלץ לשימוש קבוע . חשוב למרוח קרם המכיל מרכיבי לחות לאחר הגילוח

08/11/2017 | 01:12 | מאת: רונן

אבל מכיוון שאפטרשייב מכיל אלכוהול, זו לא בדיוק אותה התופעה ? שימוש באפטרשייב באופן קבוע לא יסיר את השכבה השומנית של העור ? איזה מסוגי האלכוהול נחשב רעיל לשימוש חיצוני, Ethanol או isopropyl alcohol?

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור