בלוטת חלב ליד הגבה שנסתמה - התלבטות

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

26/06/2017 | 19:50 | מאת: שרי

היי ד"ר, בת 22, סבלתי מאקנה ולקחתי רואקוטן עד לפני שבעה חודשים בערך. יש לי מעט נקודות חלב קטנות על הפנים (תמיד היה), אך כעת יש ליד הגבה בלוטת חלב די גדולה וסתומה - כך רופא עור אבחן. אם אני זוכרת נכון היא הייתה יותר קטנה בעבר (בתקופת הפצעים) ובחודשים האחרונים היא גדלה.. רופא עור הפנה אותה לכירורג פלסטיקאי ואמר שייתכן ותהיה צלקת. ושהוא לא ממליץ לעשות טיפול, אלא להשאיר את זה ככה. חוששת מצלקת (העור שלי כבר עבר הרבה ולא יצא מושלם מהאקנה), אך מפחדת שהיא תגדל עוד ומעצבן אותי הבלוטה הזאתי. מה כדאי לעשות? מצרפת תמונה -

28/06/2017 | 00:37 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אני מניחה על פי התיאור שלך שמדובר בציסטה. ציסטה היא ממצא שפיר בעור ואינה מסוכנת . במידה והציסטה מפריעה לך אסתטית אני ממליצה לך להסירה עי רופא עור או כירורג פלסטי מומחה ולאחר מכן לבצע טיפולי לייזר למניעת הצטלקות . ישנם רופאים המחזיקים מכשור לייזר ייעודי למניעה חלקית או מלאה של ייצירת צלקת לאחר ניתוח .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור