גירוד ממושך בכפות הידיים ללא טיפול

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

19/11/2004 | 13:39 | מאת: אלון

שלום ד"ר, מזה שנתיים יש לי התקפות של גירוד רציני בכפות הידיים (בלבד) מידי יום יומיים ונוצרו לי גבשושיות אדומות,הדבר נראה לא אסטטי לחלוטין,הייתי אצל רופא עור שנתן לי טבעקוטן שעזר אך אחרי שבועיים חזרו הגירודים,גם כדורי הלורסטין לא הועילו עשיתי בדיקות אלרגיה ולא נמצא דבר,רופא העור נתן לי נרידרם שעזר גם הוא לתקופה מאד קצרה אח"כ נתן לי בטונובט וגם זה לא עזר למשך זמן הזנחתי את הטיפול כי ראיתי כי אין פתרון ולאחר שנה החלטתי לנסות טיפול אחר ע"י משחת טרידרם שתוך יום העלים את הגירוד והגבשושיות לחלוטין המשכתי למרוח כדי להשלים טיפול, אך אחרי חודשיים חזרו במינון יותר נמוך התופעות. ד"ר האם יש דרך לטפל בבעיה והאם הדבר מוכר. תודה מראש.

01/01/2005 | 22:57 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

במידה ומדובר בגבשושיות בגודל ראש סיכה בצידי האצבעות והיד שלעיתים מכילים נוזל אזאי מדובר בדיסהידרוטיק אקזמה ומומלץ בדיקה לפיטריות כולל בכפות רגליים וביצוע טסטים עוריים לרגישות ממגע

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור