אומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/07/2004 | 16:14 | מאת: יסמין

שלום, האם אכילה של דגי ים ושמנים כמו: סלומון, מקרל, סרדינים, שמן זית וקנולה ועוד... יכול להעלות את רמות הסוכר בדם? וקראתי במאמר מסויים: "שדיאטה עשירה בחומצות שומן מסוג אומגה 3 מגדילה גם רגישות לאינסולין". למה הכוונה- שמגדילה גם רגישות לאינסולין? כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול מדגי ים שציינתי? יסמין.

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2004 | 07:13 | מאת: לילך נהרי

תזונה עשירה באומגה 3 אכן מגדילה את הרגישות לאינסולין - רגישות הקולטנים על פני התאים לאינסולין! הבעיה בסכרת מסוג 2 היא שהקולטנים על גבי התאים אינם רגישים יותר לאינסולין שאמור להתחבר אליהם כמו מנעול לחור המפתח ואז נשאר סכר בזרם והדם ובערכי דם הוא גבוה. אם כך - תזונה עשיהר באומגה 3 משפרת את הרגישות, הקולטנים מתחברים לאינסולין, מכניסים סכר לתאים, והגוף מתפקד ביעילות. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה