לא מבינה מספר דברים, אבקש עזרה מיכם.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היי, הבחנתי בנושא שבפורום על שאלה לגבי סכרתיים. וראיתי שנתתם את אותה המלצה לאכול לסכרתיים כמו לקנדידה, היש קשר בין סכרתיים לקנדידה? דרך אגב, עשיתי בדיקת דם כללית וקיבלתי את התשובה אתמול, והבדיקה תקינה לחלוטין. אז למה לחולי סכרת יש אותה הדיטאה כמו לקנדידה? הרי אין לי רמת סוכר גבוה. ומה זה אינדקס שמדובר על כך? ואיך זה קשור לקנדידה, ומה צריך להימנע ? (לא מבינה בדיוק מה זה). וגם הפנתי אתכם לאותו נושא שקראתי על כך באתר שלכם: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/113/xPG/136/xFT/96441/xFP/96518 בבקשה תסבירו לי למה הכוונה, ואיזה קשר יש בין השתיים. ומה זה האינדקס... גבוה או נמוך-ממש לא מבינה. בתודה, מור
היי מור קודם כל מתכון לגרנולה:ttp://naturemed.co.il/hc/misc/misc_07.html אין קשר בין קנדידה לסכרת. למי שיש קנדידה אין לובהכרח סכרת ולהיפך. אולם בטיפול התזונתי ישנם דברים חופפים וזאת מכיוון שגם בסכרת וגם בקנדידה הסכרים בעיתיים. אינדקס גליקמי הינו מדד הראה לנו מה רמת הסכר בדם אחרי אכילה של פחמימה מסוימת. לדוגמא: אחרי כפית סכר עולה רמת הסכר שלנו בדם ל 100. אחרי אכילת שעועית רמת הסכר בדם שלנו עולה לכ 20. כל פחמימה מעלה את רמת הסכר באופן שונה. במצב של קנדידה יש לאכול פחמימות שמעלות את רמת הסכר בצורה מתונה ולכן אסור לאכול סכרים. פרכיות אורז בעלי אינדקס גליקמי גבוה (כ 90) ולכן לא מומלץ לאכול אותם בדיאטת קנדידה. מקווה שהנושא הובהר יום טוב:-)
היי, תודה על תשובתך המלאה והברורה- כל הכבוד! אני שמחה שאתם נותנים הסברים ברורים מאוד, תמשיכו כך :-) האם יש איזו שהיא טבלה שאוכל לדעת מהו רמת הסוכר באוכל שאני אוכלת? זה באמת היה יכול לעזור לי מאוד, וכך אדע מה לצרוך יותר ומה פחות. תודה מראש, מור