תודה לך, וכמובן עוד כמה שאלות לי אלייך :-)
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היי, ממש את יודעת הכל, כל הכבוד לך :-) אני שאלתי לגבי סוכרים והמחסור שלהן עקב הדיאטה הזו. מכיוון שאני חש בסחרחורות וחולשות קשות. אך ציינת לגבי לחם- הרי בלחם שאני צריך לאכול אסור שיהיה סוכר, אז מהיכן מגיע הסוכר אלי לגוף? האמת שאני לא יודע איזה לחם לקנות, בכל הלחמים המלאים יש מולסה, ולפי מה שקראתי באתר זה, אסור מולסה כאשר יש פטרייה. ועוד שאלה (כמובן שאני שואל בלי סוף), מאיפה קונים חמאת שומשום? ולגבי סרדינים אשר מפורטוגל או מהים הצפוני?- רגע הם בקופסאות שימורים, ואסור משומר. נכון? אוי, אני ממש מבולבל, אני לא יודע בידיוק מה לאכול. אך אני מאמין עם עזרה ממך, אני אדע בדיוק מה מותר ומה אסור. אך בבקשה תפרטי לי למה הכוונה-בסוגי מאכלים -ולא בכללי. תני לי דוגמא מהבקר ועד הערב מה עלי לאכול במשך היום, אם זה לא מפריע לך ! ואילו תוספי מזון את ממליצה שאקח. מודה לך מאוד על סבלנותך אלי, אני פשוט "מת" לחסל את הצרה הזו שיש לי, אבל החולשות והסחרחורות הורגות אותי. ואפילו אני לא יודע לכמה זמן לעשות את הדיאטה זו. היא רק מחלישה אותי מיום ליום. אני גם פעיל בספורט, עושה ריצות וגם מכון כושר. אך מאז שהתחלתי דיאטה זו עקב הפטרייה הנוראית הזו, אני מרגיש חולשה וסחרחורות. במכון אמרו לי שדיאטה זו היא מסוכנת ומסכנת לי את הבריאות. שכן רמת הסוכר יורדת והגוף לא מקבל את כל אבות המזון. וכן סוכרים הם חיוניים לגוף (מקור אנרגיה). הם הציעו לי דיאטה אחרת, אך כמובן שיש בו סוכרים, פחמימות, מוצרי חלב, ושמרים שכן לי אסור. (וגם בלחם שיפון למשל יש מולסה), אז מאיפוא מגיע מקור האנרגיה? כרגע כאשר אני רץ, אני מרגיש שקשה לי, אני מסוחרר. (אני שותה המון מים). מה את מציעה לי לעשות? אני מבולבל וגם מותש. הדיאטה הזו מחלישה אותי מאוד, ואני מרגיש שאני פעיל פחות, (יחסית בחדר כושר). טוב שיש את הפורום הזה, כך אני מרגיש שאני לא לבד. מחכה לייעוץ ממך, אלמוג
הי אלמוג, בשביל זה אנחנו כאן, אבל לדעתי אתה צריך ייעוץ פרטני - לשבת עם נטורופת, לקבל אבחנה נטורופתית מלאה (מי קבע שיש לך קנדידה ונתן לך טיפול ?), לקבל את כל המידע באריכות ומעקב אחרי הטיפול. סוכר כאמור יש גם בקמח מלא, באורז מלא, בגריסי פנינה, בקינואה, תפו"א, כוסמת, שיבולת שועל, חיטה מלאה (גריסים), גריסי פנינה ושיפון. הסוכרים שם הם רב-סוכרים = עמילן, שזה שרשרת ארוכה של סוכרים מחוברים זה לזה, להבדיל מהרבה מולקולות סוכר בודדות (או בזוג = דו-סוכר) שיש בסוכר הלבן/חום, דבש וכל מה שיש לו טעם מתוק. לרב סוכר אין טעם מתוק, אבל אם משאירים אותו לעוס היטב בפה הוא הולך וממתיק כאשר מולקולות הרב-סוכר מתחילות להתפרק לדו וחד-סוכרים. המילה סוכר היא מקבילה למילה פחמימה. פחמימות יש גם בלחם שיפון/פומפרניקל מלא ללא מולסה - כמו זה שציינה לילך אשר מגיע בחבילות וואקום. חמאת שומשום יש בבתי-טבע (לא בכולם, יש בגדולים כמו ניצת הדובדבן). עדיף כמובן סרדינים טריים אבל גם סרדינים משומרים זה בסדר, פשוט קשה למצוא סרדינים טריים מימים רחוקים... עדיף לקנות שימורים ללא שמן וכמובן ללא חומרים משמרים חוץ ממלח. את מי המלח לשפוך כמובן. הדיאטה הזו באופן טבעי קצת מחלישה, במיוחד אם הגוף שלך רגיל להרבה סוכרים שנותנים אנרגיה מזוייפת. גם הפטרייה מאוד מחלישה. באמת כדאי שתהיה במעקב אצל נטורופת כי בשלט רחוק אני לא אחראית לך... אני לא יודעת מה בדיוק אתה אוכל ואם יש בעיות שצריכות התייחסות. כל טוב.