שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/12/2003 | 21:50 | מאת: ענת

האם סוכר חום טוב יותר מסוכר לבן ?

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2003 | 06:38 | מאת: לילך נהרי

ענת שלום סכר חום עדיף על סכר לבן כי הוא אינו מזוקק. כשמפיקים מקנה הסכר את הסכר מזקקים את כול הדברים הטובים - ויטמינים, מינרלים, סיבים. נשארות רק פחמימות ריקות. בסכר החום יש קצת מאותם ויטמינים ומינרלים. אבל יחד עם זאת אין להפריז באכילת סכר חום, גם הוא מוצר מאוד מתוק שבמקרים רבים אינו מומלץ. יום טוב

02/12/2003 | 14:49 | מאת: רויטל ברמן

מה שמומלץ יותר זה מולסה - שזה התמצית המועשרת בויטמינים והמינרלים מקנה הסוכר. הסיבה להעדפת סוכר מועשר בויטמינים ומינרלים היא שאכילת סוכר (ומלח גם דרך אגב) גורמת לאבדן של מינרלים וויטמינים בשתן, ולכן אם אוכלים מולסה זה פחות או יותר מאזן את עצמו ולא מביא למגמה שלילית. עם זאת חשוב לזכור שאכילת סוכרים כדאי תמיד לצמצם מסיבות רבות מספור - החל בעששת וכלה בירידה במערכת החיסון, השמנה, סוכרת, אוסטאופורוזיס ועוד.

מנהל פורום נטורופתיה