תזונה לסובלים ממעי רגיז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/10/2003 | 14:55 | מאת: דנה

הבנתי שאפשר לבדוק האם מזונות מסויימים גורמים לתסמונת המעי הרגיז,ושאפר לבדוק זאת ע"י שיטת האלמינציה ויש לי כמה שאלות: 1.מהם המוצרים שיש בהם חיטה,גלוטן? איזה לחם קל יש ללא זה?כי אני חושבת שהרכיב העיקרי שלי של חיטה הוא מלחם קל. 2.מוצרי חלב-רוב התזונה שלי מורכבת על מוצרי חלב,ודרכם אני גם מקבלת את הסידן הדרוש לי, רציתי לדעת ממה אני אקבל סידן אם אני אוריד לחודש מוצרי חלב ,או שזה לא נורא אם חודש אני לא אצרוך הרבה סידן? 3.יש הבדל בין תה לבין חליטות תה? מה זה חליטת תה ,זה תה צמחים? כי מצד אחד אומרים שתה יש בו קפאין וגם הוא יכול לגרום לסימפטומים של מעי רגיז,ומצד שני אומרים שצמחי מרפא ,חליטות תה מרגיעים את המעי ,אז אני לא כ"כ מבינה את ההבדל. 4.דגנים מלאים -מה אני יכולה לאכול שמכיל דגנים מלאים אבל לא מכיל חיטה וגלוטן ? אשמח לתשובות,תודה דנה .

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2003 | 13:08 | מאת: רויטל ברמן

הי דנה, 1. גלוטן זה חלבון מסוייםן שיש בעיקר בחיטה (לחם, פיתות, לחמניות, עוגות, ופלים וכו', כמו גם סולת וקוסקוס, פסטה, פתיתים, גריסים, בורגול...), בשעורה, בשיבולת שועל ושיפון (ב - 2 האחרונים זו נגזרת פחות בעייתית של הגלוטן). 2. זה מ-מ-ש לא נורא. יש המון סידן בירקות ירוקים, שומשום, טחינה מלאה, סרדינים, אגוזים ושקדים, חלב סויה... בכל מקרה בחודש לא "יתפרקו לך העצמות"... 3. חליטה זה כאשר לוקחים עלים או פרחים של צמח מסויים (במקרה של חליטת תה לפחות) ושופכים עליהם כוס מים רותחים ואח"כ שותים את הנוזל. למעשה כל תה הוא חליטה ובנוסף אפשר "לחלוט" גם כרוב, עגבניה, זרעי פשתן וכד' באותו אופן - זה פשוט דרך הכנה מסויימת. 4. דגנים מלאים ללא גלוטן הם אורז מלא, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט, קלחי תירס. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה