ארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/09/2003 | 20:13 | מאת: טלי

שלום רויטל, רציתי לקבל ממך המלצות לארוחת בוקר לבני ב- ה שנה ו- 9 חודשים . בדר"כ הוא אכל דייסת קוואקר + דבש + שקדיה אך לאחרונה החל לסרב והוא רוצה פיתה + שוקולד חרובים בלבד. מה ניתן לגוון לו ? בגן הוא אוכל רק ב- 10 סנדויץ . והגננת טוענת שהוא רעב ולכן נותנת לו שטויות ... שאלה שניה : האם יש בעיה להמתיק את התה שלו בסטיביה ? אני מכינה לו בלילה תה צמחים (קמומיל , שומר ,טיליה וכו' ) שאלה שלישית : מה כדאי לעשות כדי לטפל בשיעול עם הרבה ליחה חוץ מלהמנע ממוצרי חלב , בננה וכד' ושתה צמחים ? האם תמליצי להשתמש בתרופות קובנציונאליות ? זה נמשך כבר כמעט שבועיים . תודה רבה , טלי

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2003 | 09:12 | מאת: לילך נהרי

היי טלי הינה קודם כול קישור מצוין של רויטל לגבי מזון לתינוקות http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=22725&t=22704 לגבי ארוחת הבוקר - אם את כבר נותנת פיתה מומלץ לתת פיתה מקמח מלא. נסי להרגיל אותו לא לאכול דווקא מתוק - טחינה, אבוקדו. אם הוא מתעקש על מתוק את יכולה לגוון בריבה (יש ריבות מצוינות הנמכרות גם בסופרמרקטים ללא סוכר, רק מפרי). אפשר גם למתיק את הפיתה בדבש, סירופ מייפל אמיתי, סילאן. אם את בעינייני אפיה, אפשר לאפות לחם דגנים מצוין ומתוק ולתת כארוחת בוקר. אני אכתוב בהמשך את המתכון. את גם יכולה לנסות דייסה לא רק משבולת שועל אלא גם מדוחן, קינואה, אורז - אולי הוא יאהב את זה יותר. שלחי לגן ירקות ופירות חתוכים - תפוח עץ, ענבים, גזר, מלפפון - שיאכל את זה במקום שטויות. יש גם קרקרים מאיכות טובה של ווסה(WASSA), מוצר שוודי, שתוכלי לשלוח איתו. אין בעיה להמתיק את התה בסטיביה. לגבי הליחה - אני מקווה שעברתם בירור אצל רופא, אם לא עשי זאת. חזרי אלינו עם האבחנה לפני שאת בוחרת לקחת תרופות קונבנציונליות. המוצרים המעוררי ליחה הם לא רק מוצרי חלב ובננה כי אם גם בוטנים, מוצרי חיטה ומזון מאוד שומני. לפי מה שכתבת בנך אוכל הרבה מוצרי חיטה, ומומלץ להוריד אותם. אני ממליצה לך גם להוסיף עלי טימין לתה צמחים של בנך. טימין הינו צמח המחזק את מערכת הנשימה וספציפי לשיעול עם ליחה. ההמלצה היא לשתות כ 4 כוסות תה טימין ליום. יש גם להשיג סירופ טימין בחנויות. בהצלחה!

14/09/2003 | 09:22 | מאת: לילך נהרי

לחם זה עשיר בויטמיני B בגלל תכולה גבוהה של דגנים מלאים: קמח מלא, שבולת שועל ואורז מלא. מצויין כארוחת בוקר - משביע ומזין. חומרים: 30 גרם שמרים טריים 1 וחצי כוסות מים פושרים 1 כוס קמח לבן 1 כוס אורז מלא מבושל 3 וחצי עד 4 כוסות קמח מחיטה מלאה 3 כפיות מלח 1 כוס שבולת שועל רבע כוס שמן קנולה מכבישה קרה חצי כוס דבש 100 גרם צימוקים קצוצים 100 גרם שקדים קצוצים ממיסים בקערית את השמרים במים ומניחים לתסוס כ 10 דקות. שמים קמח לבן ואורז מבושל בממחה ומעבדים לתערובת פירורים גסה. בוחשים בקערה את הקמח המלא, המלח, שבולת שועל, מוסיפים את תערובת השמרים, שמן, דבש, תערובת הדגנים הטחונה. מערבבים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים כ 6 דקות. מוסיפים את הצימוקים והשקדים. מעבירים לקערה משומנת והופכים כדי שהבצק יהיה משומן בכול צדדיו. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח 1 וחצי עד שעתיים. חובטים בבצק לשטחו, צרים 2 כיכרות ומניחים על תבנית אפייה משומנת. מניחים לתפוח כ 50 דקות. 15 דקות לפני האפייה מחממים תנור לחום גבוה. אופים כ 50 דקות ומצננים. בתאבון!

15/09/2003 | 22:35 | מאת: מריוס

טלי, תנסי לתת לו ביצים אורגניות (מועשרות בחומצות אומגה 3) בצורות שונות ואולי גם תוספת של שמן דגים. יכול להיות שהוא לא מקבל מספיק חלבון ושומן ולכן הינו רעב. אפשר גם להוסיף לדייסה שמן זית או חמאה אורגנית. רצוי לותר על דייסה ומוצרי קמח אחרים העלולים לגרום לליחה. מה לגבי תבשילי ירקות, אפילו בבוקר ? פירות חיים ו/או מאודים ? קיימות גם אבקות צמחיות ללא ממתיק, להכנת משקה מזין ומאוזן מבחינה תזונתית. בברכה, מריוס ויטנר, תזונאי

מנהל פורום נטורופתיה