מרק ירקות לתינוקת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/07/2003 | 14:58 | מאת: גלי

בתי בת 7.5 חודשים. אוכלת בצהריים מחית ירקות המורכבת מ: קישוא, בטטה, גזר, דלעת, תפוח אדמה ועוף. אני מעוניינת לגוון לה מידיי פעם את המרק. איזה ירקות נוספים כדאי להוסיף? (אפונה/כרובית/ברוקולי/עגבניה ועוד...). האם עליי לנסות כל פעם ירק נוסף אחד בלבד? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2003 | 08:26 | מאת: לילך נהרי

גלי שלום נושא גמילה מהנקה והצגת מזון מוצק לתינוקות חשוב מאוד מבחינה נטורופתית. יש להסתכל על מערכת העיכול כחדשה וטריה ולכן צריך לעשות הכול בעדינות. אינני יודעת בת כמה הייתה ביתך כשנגמלה (או שאולי היא עדיין יונקת), ואילו מזונות היא כבר אוכלת, אך הינה, "בגדול", הדרך להציג את המזונות: לתת כול מזון בנפרד, במרווח של שבוע. לשים לב ל: פריחה, נזלת, גירוי בפי הטבעת, פצעים בפה, גזים, עצירויות ועוד. אם יש תגובה, להפסיק לשבוע ולנסות אח"כ שוב. אם התינוק עדיין מגיב לעשות הפסקה של חצי שנה. ההמלצה של ארגון רופאי הילדים האמריקאי היא לדחות אכילת מוצרי חלב עד גיל שנה. להתחיל מפירות וירקות דלי סיבים, לדוגמא בטטה, דלעת, מלון, אבטיח. מומלץ להתחיל עם פירות וירקות מבושלים ללא הקליפה. המזון בשנה הראשונה לחיים צריך להיות עתיר שומן ולכן מומלץ להעשיר את האוכל באבוקדו\טחינה\שקדיה\חמאת בוטנים. לא להוסיף למזון סוכר או ממתיקים מלאכותיים. ילדתך אוכלת כבר ירקות שורש ודלועיים (קישוא, דלורית, דלעת) ולכן אפשר להתחיל לנסות לתת לה מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וכו') השלב הבא יהיה עלים ירוקים (תרד, פטרוזיליה וכו') ובסוף סולניים (עגבניה, חציל, פלפל, תפו"א - רצוי רק מגיל שנה). בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה