מזון חרוך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/06/2003 | 17:36 | מאת: הילה

שלום לילך, לאחרונה קראתי שאכילת מזונות חרוכים ושרופים אינם בריאים ואף עלולים לגרום לסרטן (?) אני מטורפת על אוכל שהוא קריספי, תפו"א שנעשה היטב והושחם בתנור, לחם קלוי, לא מסוגלת לגעת בבשר לא מבושל עד הסוף וכו'. האם קיימת סכנה לבריאותי למרות שאיני שורפת את המזון? אשמח לתשובתך, הילה

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2003 | 12:33 | מאת: רויטל ברמן

שלום הילה, מזון שרוף מכיל פחם (חומר אורגני שרוף) אשר מהווה גורם עם פוטנציאל מוטגני (יכול לגרום למוטציות סרטניות בתאי הגוף). אם את אוכלת פעם פעמיים בשנה בשר על האש, ומידי פעם מזון מעושן ושרוף - רב הסיכויים שגופך יצליח להתמודד אל מול ההשפעה (בתנאי כמובן שאת אוכלת מספיק נוגדי חימצון אשר מנטרלים השפעות סרטניות כגון ירקות ופרות העשירים בויטמין C ושמנים העשירים בויטמין E כגון שמן זית כתית מעולה, אבוקדו, טחינה וכו'). במידה ואת דרך קבע אוכלת מזון שרוך ומעושן הפסיקי. אותו הדין לגבי מזון מוחמץ ומשומר... לגבי מזון "מבושל יתר", גם זה לא מומלץ מאחר וככל שהמזון עובר חימום לאורך יותר זמן או בטמפ' גבוהה יותר (מה שקורה במיקרוגל למשל) - כך הוא הופך ליותר מעובד ומאבד יותר ויטמינים וחומרים אחרים כגון פוליפנולים (נוגדי חימצון טובים) המועילים לגוף. מומלץ להכין ירקות, דגים, קטניות ודגנים ע"י אידוי/הקפצה/בישול/אפייה מינימליים (ובקטניות ודגנים מלאים למשל רצוי להשרות קודם במים ל - 24 שעות ואת הקטניות רצוי להנביט ע"מ שבישול קצר יותר יספיק). לבריאות.

25/06/2003 | 15:30 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

במזון קלוי, שרוף וחרוך נוצר חומר מסרטן הנקרא: בנוזופירן-4. חומר זה נמצא גם בעשן המכוניות ובעשן הסיגריות. בנוסף, לאחרונה התפרסם מחקר של חוקרים שבדיים (שהתפרסם גם באתר דוקטורס) המוכיח שבחומרים מטוגנים וקלויים (צ'יפס, לחם קלוי וכד') נוצר חומר מסרטן בשם אקרילמיד. כמובן שהיו אחר כך מחקרים שסתרו מחקר זה... בגישה הטבעית אנחנו בעד מזון טבעי, טרי, ירוק, מלא ורצוי מחקלאות אורגנית.

25/06/2003 | 16:43 | מאת: הילה

תודה רבה לכם.

מנהל פורום נטורופתיה