חלבון /לילך
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הי לילך קראתי פה בפורום על עודף חלבון, ידוע לי שיש דבר כזה שנקרא עודף חלבון שגורם להשמנה וללחץ על הכליות האם זה נכון שזה הרבה יותר מסוכן? האם מי שמתאמן וצורך כמות לא קטנה של חלבון ביום יום צריך לדאוג או לא. ואם כן מה התדירות שהוא צריך להיבדק האם יש סימפטום למי שיש לו עודף חלבון
שלום למתאמן אכן עודף חלבון מוכר בנטורופתיה כגורם להרבה מחלות הקשורות לאורח חיים המערבי ולתזונת השפע בעולם המערבי. בין הדוגמאות לכך הן אוסטאופרוזיס, אי ספיקת כליות, יתר לחץ דם, אבנים בכליות וחמצת. מקור עשיר בחלבון, כגון בשר, עשיר בדרך כלל גם בשומן ולכן נלווים לכך עוד מחלות רבות, כגון טרשת עורקים ומחלות לב - גורם המוות מספר אחד בעולם המערבי. אני לא ממליצה לקחת תוסף של חלבון וגם לא להעשיר בטירוף את התזונה בחלבון. אני מכירה בחורים צעירים רבים שמתאמנים בחדר כושר ורוצים לעלות מסת שריר ולכן אוכלים מבוקר עד ערב קופסאות טונה וחבילות קוטג'. יש שיחלקו על דעתי, אך אני חושבת שלטווח רחוק זה אסון לגוף. מי שמתמיד בתזונה כזו לאורך שנים יש לו סיכוי גבוה יותר לחלות באחת מהמחלות שציינתי. אין בדיקה שמראה "עודף חלבון" בגוף. החלבון אותו אנחנו צורכים בתזונה נספג במערכת העיכול, שם הוא מתפרק לחומצות אמינו. הגוף לוקח את ההכרחי לו ואת הפסולת, שייר החנקן של חומצות האמינו, הוא מפריש דרך הכליות, דרך מעגל האוראה. החנקן נותן את ריחו של השתן. חנקן הינו מרכיב רעלי לגוף, וכמויות גבוהות שלו, במידה ובמקרים נדירים הצטברו בגוף, יכולים לגרום לפסיכוזות. יום טוב!