קפציסין (capsaicin)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/05/2003 | 01:49 | מאת: בונגי

שלום, חומר זה מופק מפלפלת וידוע בחו"ל כמשחה שמקלה בגירויי עור הנובעים מרגישות עור. מה תוכלו לספר לי עוד על משחה כזו ובמיוחד האם ואיפה אפשר להשיג אותה בארץ ?

18/05/2003 | 17:09 | מאת: רויטל ברמן

שלום בונגי, אכן המשחה מורכבת מצמח ה - Capsicum שהוא פלפלת (פלפל חריף). המשחה טובה לשיפור זרימת דם למקום פגוע בפגיעה פנימית ללא פציעה של העור ולחימום מקומי. מתאימה למצבים של דלקת בשריר/גיד/סחוס או לשריר או גיד תפוסים. כמו כן להזרמת הדם לפריפריה - למשל גפיים קרות וכו' (אלא אם כן יש נטייה לקרישי דם ואז מסאג' של האזור יכול לשחרר קריש ולגרום לנזק). המשחה גם נחשבת כחומר מרדים עדין לאזור כואב. שוב, אם העור פצוע אסור למרוח עליו את המשחה אשר תגרום לגירוי ושריפה. להשיג אותו ניתן בבתי טבע רבים. אני ממליצה על "ראן צמחים" בת"א.

18/05/2003 | 19:02 | מאת: בונגי

תודה. אם כך אני מבין שהמשחה אינה מתאימה כנגד גירוי עור כשלעצמו.

מנהלי פורום נטורופתיה