שאלה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/04/2003 | 08:29 | מאת: אורנה גורן גרינבלט

שלום ללילך? האם תוסף מזון כמו פורמולות של ספורטאים (אבקות) המכילות הרבה חלבונים הן יעילות? בעיקר לבחורה שמפרקת שרירים לאחר דיאטה ארוכה. ולא מוכנה לאכול חוץ מביצה שום מזון אחר המכיל חלבון? הבחורה היא מטופלת שלי בת 13 שירדה 15 קילו, והיום אוכלת בצורה מאוזנת ועושה המון ספורט, עקב אי אכילת חלבונית התחיל בגוף קטבוליזם של השרירים. מלבד זאת עדיין לא קבלה מחזור, והיא ממש בצבע כתום. תודה מראש אורנה

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2003 | 09:26 | מאת: shay eyal

שלום אורנה . לגבי המטופלת שלך שאינה מוכנה לאכול שום דבר חלבוני חוץ מביצה ואני מניח שיש לה בעיה עם מוצרים בשריים . הייתי ממליץ לך להציע לה מוצרים מן הצומח אשר מכילים חלבון ומינרלים אחרים שיתנו את רמת החלבון הנדרשת כגון: מוצרי סויה מן הצומח (טבעול) כל סוגי הקטניות כגון : עדשים , אפונה , חומוס , טחינה , אורז מלא , לחם שיפון מחיטה מלאה אשר מכילים כמות חלבון גדולה בנוסף לפחמימה בנוסף לתזונה של הירקות ושתיית מים מרובה .

30/04/2003 | 10:18 | מאת: אורנה גורן גרינבלט

הי שי , תודה על תשובתך המפורטת אך הילדה אוכל כמויות קטנות, והייתי רוצה לתת לה תוסף תזונה לחודש ימים שיעלה את החלבון בצורה משמעותית. דרך אגב היא אוכלת בצהריים שניצל תירס של טיבעול שהוא אכן עתיר בחלבון, אך בכל זאת מצבה לא הכי הכי. תודה אורנה

30/04/2003 | 17:44 | מאת: רויטל ברמן

שלום אורנה, במצב שאת מתארת אולי יש בכל זאת הגיון בתוסף חלבוני לחודש-חודשיים, למרות שכמובן שעדיף לצרוך זאת מהתזונה - דגי ים, קטניות, טופו - אני לא אחזור על כך שוב. אם כבר תוסף אז לכי על תוסף של חומצות אמינו בעלי זמינות גבוהה לגוף, כגון Whey to go או Amino 75 של סולגאר ומוצרים מקבילים של GNC או כל חברה טובה אחרת. אבל לפני כל זה מעניין אותי לדעת איך אבחנת קטבוליזם אצל הנערה ? יכול מאוד להיות שגם אם תהליך זה קרה הוא כבר הפסיק וכרגע היא משקמת את מצב שריריה ללא תוסף. דבר נוסף שמאוד מטריד בסיפור הוא צבעה הצהוב. הדבר יכול להעיד על בעיה בכבד המשחררת בילירובין אל גופה. יכול להיות גם עודף אכילת ירקות כתומים אך מדברייך אני מבינה שהיא אוכלת מעט באופן כללי - לא משהו ש"יתרץ" את צבעה. אני ממליצה על בדיקת דם מקיפה לבדיקת כמויות החלבון וגופי הקטון בדם, המוגלובין, ברזל, ח.פולית ו - B12 (כמובן) ולא פחות חשוב תפקודי כבד וכליה - למקרה שהיא פתחה בעיה חמורה יותר אשר אסור להתעלם ממנה (אם למשל יש בעיה כלייתית אסור בתכלית האיסור לקחת תוסף חלבון). שיהיה בהצלחה.

30/04/2003 | 20:58 | מאת: אורנה גורן גרינבלט

רויטל הי, דבר ראשון תודה על ההתיחסות המפורטת. לגבי הילדה האם סיפרה לי שבבדיקות דם נמצא שיש קטבוליזם של השרירים זאת ממש לא היתה אבחנה שלי, לגבי תפקודי כבד נמצא כי שיש קרטוניזם זאת אומרת שהכבד לא מתפקד בצורה תקינה לחלוטין. תפקודי כליה עדיין לא נערכו אבל עכשיו האם תבקד לערוך בדיקה. כמובן שרק במידה והבדיקה תהיה תקינה אתן את תוסף המזון בכל מקרה הרבה תודה ואם יהיו לי שאלות בהמשך אתייעץ איתך.

מנהל פורום נטורופתיה