חומץ

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/04/2003 | 23:05 | מאת: צחיק

מה ההבדל מבחינת ערך תזונתי בין חומץ בלסמי לחומץ פשוט מתפוחים? מה משניהם בריא יותר, במידה והם בכלל בריאים?

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2003 | 16:52 | מאת: רויטל ברמן

הי צחיק, חומץ תפוחים נחשב כעוזר להורדת שומנים וכמרכיב שתומך בפעולה תקינה של מערכת העיכול, פועל נגד פרזיטים, גזים, כאבי בטן. חומץ בלסמי/חומץ-בן-יין מבוסס על ענבים וכמו יין, הוא מכיל פוליפנולים - נוגדי חימצון טובים. רצוי חומץ בן יין אדום שמכיל יותר נוגדי חימצון מאשר יין לבן. בקיצור, חומץ זה בסדר ואף בריא, במידה. לא מומלץ לצרוך הרבה ממנו מאחר והוא בכ"ז מזון מעובד, ולכן תשתמש יותר בלימון. מה לא ? לא חומץ סינטטי בשום פנים ואופן. יום טוב ובתאבון.

מנהל פורום נטורופתיה