פצעי אפטות בפה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/06/2001 | 19:06 | מאת: [email protected]

אני סובל מזה מספר שנים מפצעים בחלל הפה (אפטות) ועד כה לא נמצא פתרון לבעייה. לאחרונה המצב החמיר וכרגע יש לי למעלה מעשרים פצעים כולל עלגבי הלשון אשר מסבים לי כאבים בלתי נסבלים וחוסר אפשרות לאכול ולדבר. מה ניתן לעשות כדי להקל וכן כדי להיפטר מהתופעה?

09/06/2001 | 15:53 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לגיגי הייתי ממליצה לעשות שטיפות עם מור( שמן איתרי) ולקחת במקביל ויטמין C-500 חומצי 2 ביום ואחרי שבועיים לעבור לויטמין C אסתרולה. כל טוב

15/06/2001 | 18:20 | מאת: יעל

ללעוס עלי זית, אומנם הם מרים, אבל סופר יעילים.

15/06/2001 | 18:21 | מאת: יעל

שתיה של חלב עיזים ישר עםן החליבה מחוללת נפלאות, אומרים יודעי דבר.

24/06/2001 | 05:35 | מאת: ג. חיים

לאחר קריאת התשובות שקיבלת - תרשה לי להעיר: א. עליך לברר האם אין מדובר בפצעים = אפטות כתוצאה מזיהום וירלי או זיהום פטרייתי. זאת תעשה אצל גסטרואנטרולוג. -כמו כן יש לשלול את האפשרות שמדובר בחומציות יתר של הפה ושל מערכת העיכול העליונה (לשלול אפשרות של reflux). ב. מרבית האפטות הלא-זיהומיות נובעות ממחסור בויטמינים מקבוצת B . לכן אני ממליץ שתתחיל דווקא עם תכשיר הקרוי B Complex + C ג. במידה ולא נעזרת ע"י התכשיר הזה - הוסף לו תכשיר מולטי ויטמין מעודכן (סולגאר, GNC). ד. במידה ולא נעזרת - הוסף לנ"ל ויטמין A ואבץ - שני מרכיבים החשובים לבריאות רקמות ריריות בגוף. מנסיוני, שוב, אם אין מדובר באפטות זיהומיות, המסלול המוצע לעיל יפתור את הבעיה אחת ולתמיד. התרחק מכל מיני תכשירי פלא המביאים הקלה, אך אינם פותרים את הבעיה מן השורש.

מנהלי פורום נטורופתיה