אורז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/03/2003 | 13:46 | מאת: לי

הי לילך, רציתי בבקשה לדעת האם חייבים לשטוף את האורז לפני שמבשלים אותו? אם כן אז מדוע? ושאלה נוספת וקצת מביכה, אבל אולי את יודעת באיזה צבע אמורה להיות הצואה כך שתאפשר לנו לדעת שהצבע הוא נורמלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2003 | 14:54 | מאת: לילך נהרי

לי שלום מומלץ לשטוף את האורז לפני בישול כדי לנקות אותו. לגבי צבע הצואה - צבע הצואה יכול להראות על כמה כיוונים, וזה כמובן חלק מתשאול נרחב. יש ברפואה מונח של צואה אכולית, צואה בהירה בצבע חימר, המראה על בעיה בהפרשת מיצי מרה או בעיה בדרכי מרה-כבד. צואה כהה יכולה להצבע מדימום המצביע על דימום במערכת העיכול. צואה מסריחה במיוחד, עם ריר שקוף וצפה מראה על אי ספיגת שומנים. מבחינה רפואה סינית יש הרבה משמעות אם הצואה רכה או קשה ואפילו איזה צליל היא עושה כשהיא פוגעת במי האסלה וכמה ניר טואלט צריך כשמנגבים. על זה את יכולה לשמוע יותר בפורום רפואה סינית. מקווה שעזרי, אם יש שאלה יותר ספציפית את מוזמנת לשאול, יום טוב!

מנהל פורום נטורופתיה