לילך שלום עוד שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/03/2003 | 20:04 | מאת: כרמית

תודה על תשובתך מיום 8 למרץ. בעלי עם כולסטרול גבולי,לחץ דם,סוכר הייתי אצל נתרופטית בנוסף לתזונה היא נתנה שמן דגים ,אומגה 3+שום קיוליק Q 10 מג' 60 מולטי ויטמין אשמח לשמוע את חוות דעתך ולמה מוצרי חלב עד 5% אסור תודה רבה

15/03/2003 | 09:07 | מאת: לילך נהרי

כרמית שלום התוספים טובים. אומגה 3 נחקר רבות בקשר להורדת כולסטרול, וישנם מחקרים גדולים המראים כי הם יעילים לא פחות, ואולי יותר מתרופות להורדת כולסטרול. לגבי השום ו Q 10 יש דעות חלוקות בקשר לגיבוי מחקרי. השום בעייתי מפני שהחומר הפעיל שבו, אליצין, הוא הריח החריף של השום. ברגע שמקפסלים את השום אין ריח, ואז בספק אם הוא עובד. חברות תוספי המזון טוענות כי פתחו שיטות לקפסל את החומר הפעיל, אך לא ידוע לי מחקרים על כך. אני לא מצעתי מחקרים על Q 10 בקשר למניעת מחלות לב, רק בקשר לטיפול במחלות לב קיימות. בתיאוריה תוסף זה אמור לתמוך בשריר הלב בכך שהוא נותן לו יותר חמצן. יתכן וזה נכון. לגבי מוצרי החלב - מוצרי חלב אינם מועדפים על ידי נטורופתים מסיבות רבות. חוץ מזה שהם מוצרים הגבוהים בשרשרת המזון ולכן מכילים יותר חומרים רעילים, הורמונים וכימיקלים, מרכיביהם הטבעיים מקושרים עם הרבה מחלות מערביות, ולכן נרצה להמנע מהם. החלבון במוצרי החלב הוא גורם לאלרגיות רבות המתבטאות במחלות רבות כגון אסטמה, סינוסיטיס, מגרנות ועוד. הסוכר בחלב, הלקטוז, גורם לאנשים רבים גזים, נפיחויות ובעיות עיכול, וזה בגלל חוסר האנזים, לקטז, המפרק את הלקטוז, פקטור יחסית חדש באבולוציה של האדם (קיים באדם רק ב 10,000 שנה האחרונות), והשומן של מוצרי החלב גורם למחלות רבות כגון מחלות לב, יתר לחץ דם ועוד. כיום ישנם מחקרים רבים המראים את הקשר בין צריכת מוצרי חלב לבין הופעת סכרת מסוג 1 וכן סרטנים מסוימים. בהקשר של בעלך לא מומלץ לצרוך מוצרים המכילים שומן מן החי בגלל הכולסטרול הגבוה, וכן לא מומלץ לו לאכול מוצרים עתירי חלבון, (בייחוד המוצרים דלי השומן עתירי חלבון) וזה בגלל יתר לחץ דם. עומס חלבון, הקיים בכמות גבוהה מידי בתזונה המערבית, גורם לעומס על הכליה ולכן לחץ הדם עולה. יום טוב ושבת שלום!

מנהלי פורום נטורופתיה