פרולקטין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2003 | 00:11 | מאת: רון

שלום בנות תרשו לי להתפעל ממהירות התגובות שלכם לשואלים ומחוסר ה"קמצנות" במידע כמו שאני מכיר מהרבה פורומי מומחים אחרים. הפעם בעינין הפרולקטין, לקוחה בת כ-30 בעלת מבנה גוף רזה שבחודשים האחרונים פתאום חלה עליה במשקלה ללא כל שינוי בתפריט היום יומי, בדיקות דם הראו שמלבד רמות פרולקטין גבוה הכל תקין כולל תפקוד בלוטת התריס. א. האם עליה ברמות הפרולקטין יכולה לגרום לעליה במשקל?. ב. ממה נגרם לפתע שינוי ברמות הפרולקטין?. ג. מה ניתן לעשות? מאוד מודה לכם

05/03/2003 | 12:14 | מאת: רויטל ברמן

שלום רב רון, אלא אם כן לקוחתך נכנסה להריון/ילדה אין שום סיבה "טובה" שרמות הפרולקטין יעלו. עליה קודם ובראש ובראשונה לגשת לאנדוקרינולוג אשר ינסה להבין מדוע עלו הרמות ולוודא שסימן זה אינו מעיד על בעיה שיש לאבחן. במידה וכל הבדיקות של האנדוקרינולוג ייצאו תקינות אפשר יהיה לגשת ולבדוק מבחינה נטורופתית את הסיבה לשינוי באיזון ההורמונלי בגופה בטיפול-פרטני. פחות מזה יהיה, בעיני, חוסר אחריות מקצועי. המשך יום נעים.

מנהלי פורום נטורופתיה