טפיוקה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/03/2003 | 21:48 | מאת: גלי

שלום רויטל ולילך. הייתי רוצה לדעת מהי הטפיוקה? אילו ערכים תזונתיים יש בה? והאם ניתן לשלבה בתפריט של תינוק בן שנה וחצי? תודה

03/03/2003 | 23:43 | מאת: רויטל ברמן

שלום גלי, ממה שאני הבנתי טפיוקה היא מעין קורנפור (עמילן) אשר מקורו בשורש הקסבה (או מניוק) (לעומת הקורנפלור המופק מתירס). הוא איננו מכיל גלוטן ולכן מתאים כתחליף קמח לסובלים מצליאק או הפרעות עיכול הקשורות לחיטה. מבחינת ערך תזונתי - אין לי נתונים על כך. אינני רואה מניעה לשלבו בתפריט התינוק, חוץ מעלויות.

מנהלי פורום נטורופתיה