כולסטרול,לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/03/2003 | 21:27 | מאת: כרמית

שלום רב בעלי בן 60 סובל מלחץ דם קצת גבוה גבולי ,, וכולסטרול גבולי. איזה מאכלים עליו לאכול ,והאם יש ויטמינים שיכולים לעזור. יש לציין שהוא לא שמן , מתאמן, אוכל בסדר, ןאולי זה תורשתי. תודה לך

02/03/2003 | 12:00 | מאת: לילך נהרי

כרמית שלום קודם כול אני מציעה לך לעשות חיפוש בפורום (ללחוץ על "חיפוש" ולהקליד כולסטרול או לחץ דם גבוה). נושא זה דובר רבות פה בפורום. הסיבה לכך שנושא זה דובר כה רבות הינה ששני המצבים שציינת, כולסטרול גבוה ויתר לחץ דם, הינם מצבים שכיחים ביותר בעולם המערבי, ונדירים ביותר בעולם השלישי. מצבים אלו מהווים סיכון לחלות במחלות לב, גורם מוות מספר אחת בעולם המערבי. חשוב לי להדגיש זאת, מכיוון שאין גן ספציפי ליתר לחץ דם או לכולסטרול גבוה. לכולנו יש אותו גן האומר- אורח חיים לא בריא=ניוון מוקדם של הגוף המתבטא ב: יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, סכרת, סרטן ועוד. אצל כול אחד זה מתבטא אחרת. אני מאמינה שעם שינוי אורח חיים אפשר בהחלט להתגבר על הבעיות שתארת, ויש לכך הצלחות קליניות רבות. אנא פרטי איזה פעילות גופנית הוא עושה, באיזו תדירות, מה הוא אוכל ומה ערכי הכולסטרול שלו ולחץ הדם. האם הוא נוטל תרופות? ההמלצות הן בעיקר פעילות גופנית אירובית קבועה, לפחות 3 פעמים בשבוע, לפחות ל 30 דקות כול פעם. בתזונה חשוב להמנע מאכילת מוצרים מן החי כגון בשר, מוצרי חלב, חמאה, ביצים וכן שומן מוקשה כגון מרגרינה, הנמצא בהרבה מן המאפים והחטיפים המוכנים. אחוז השומן באוכל רצוי שיהיה מאוד נמוך (10-20%). הארוחות צריכות להיות עשירות במזון לא מעובד, טרי ועשיר בויטמינים ומינרלים, ולכן לאכול פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות. מן החי מומלץ לאכול דגי ים צפוני - הליבוט, מקרל, סלמון, טונה, בקלה וסול. חשוב שהתזונה תהיה עשירה בסיבים תזונתיים, כפי שכול התזונה שציינתי, אך אפשר להוסיף לתזונה סובין שבולת שועל או זרעי פשתן טחונים, על מנת לקבל עוד סיבים שעוזרים בספיחת הכולסטרול והוצאתו מן הגוף. ישנם תוספים מסוימים שעוזרים להורדת הכולסטרול, אך הייתי ממליצה לנסות קודם כול שינוי אורח חיים. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה