גוון צהבהב בפנים ובידיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/03/2003 | 21:04 | מאת: תולי

לילך שלום, הגעתי במקרה לפורום והתרשמתי מתשובותייך המפורטות לשואלים. אולי תוכלי לעזור גם לי, בשאלה שמטרידה אותי הרבה זמן. מזה חודשים יש לי גוון צהוב בפנים ובכפות הידיים. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות תפקודי כבד וכליות שיצאו תקינות. הוא טוען שכנראה אני אוכלת יותר מדי ירקות צהובים וכתומים, וכתוצאה מכך יש לי עודף של בטא קרוטן. כמובן שהפחתתי מיד צריכת ירקות אלה אבל התופעה לא נעלמה. אנשים מעירים לי על הצבע ה"לא בריא" שלי וזה ממש לא נעים... מה דעתך?

02/03/2003 | 12:36 | מאת: לילך נהרי

תולי שלום קודם כול - במידה ואת צהובה מאכילה מרובה של בטא-קרוטן - אין בכך שום בעיה רפואית. ויטמין זה, המסיס בשומן, נאגר בתאי השומן בגוף, לא בכבד, ולכן אינו רעיל כמו אחיו, ויטמין A. (ולכן משפיע על צבע העור) אני מבינה שהבעיה היא אסטטית בלבד. אם זה מאוד מפריע לך את יכולה באמת להפחית את אכילת הירקות כתומים והצהובים (למרות שחבל - הם כול כך בריאים) ולראות אם זה משפיע. השאלה היא - כמה זמן את צהובה? האם זה משהו שהתחיל פתאום? האם את יכולה לקשר את זה לאכילה מרובה של ירקות כתומים? יש אנשים שצבע העור שלהם צהבהב באופן טבעי (כמו מילארד סינים).

02/03/2003 | 21:14 | מאת: תולי

לילך שלום. תודה על התייחסותך המהירה. ובתשובה לשאלותייך: 1. התופעה התחילה פתאום ונמשכת כשנה. (לאחר ירידה גדולה במשקל) 2. הפחתתי ירקות כתומים וצהובים ומאז אין שיפור. 3. האם לדעתך אכילת שני פלפלים כתומים ליום בסלט ירקות ותבשיל גזר דלעת ודלורית פעמיים בשבוע נחשבת כמות מוגזמת שיכולה להצדיק תופעה כזאת? (ושוב- הפחתה דרסטית של התפריט הנ"ל לא הניבה שום תוצאה) . יש סיכוי שזה "יעבור"?

03/03/2003 | 18:27 | מאת: רויטל ברמן

הי תולי, קראתי את ההכתבות עד כה וחשוב לי להוסיף, כי יכול להיות שהצהבהבות בכל זאת נובעת מגורם אחר. 2 אופציות שעולות הן: 1. בילירובין גבוה אשר יכול לבוא כתוצאה מהמוליזה (פירוק כדוריות דם אדומות) או ייצור יתר של תאי דם אדומים. 2. בעיה בכבד. אמרת שהבדיקות יצאו תקינות לגבי תפקודי כבד וכליות. האם נבדקו רמות הבילירובין ? מהן ? האם את חווה "סימפטומים כבדיים" אחרים כגון עצירות (אשר לא אפיינה אותך קודם), שומני דם גבוהים או נמוכים מהרגיל, עיכול איטי וקשה, סימנים כחולים מתחת לעיניים, כאבים (אולי דקירות) בבטן בצד ימין - כמו אחרי ריצה מאומצת ?

04/03/2003 | 14:35 | מאת: תולי

לילך ורויטל, אני ממש מודה לשתיכן על ההתייחסות המהירה. נראה לי, שעל מנת לא לייגע את משתתפי הפורום בפרטי פרטים של מצבי הבריאותי, שכדאי לי לפנות לייעוץ נטורופתי אישי. בכל מקרה, תודה על מה שהערתן והארתן. נתתן לי נקודות מעניינות למחשבה.

מנהלי פורום נטורופתיה