פצעים בחלל הפה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/02/2003 | 12:23 | מאת: מנשה

שלום רב, מזה שנים רבות אני סובל מפצעים בחלל הפה. אשמח לדעת מה שורש התופעה והאם לרפואה האלטרנטיבית יש פתרון. אני מבקש לציין שתזונתי מאוזנת ואני צורך תוספי תזונה.

26/02/2003 | 13:54 | מאת: מאי (תזונאית ונטורופתית)

לפצעים בחלל הפה ייתכנו מספר סיבות: 1) רקע ויראלי וחולשה חיסונית 2)פטריית הקנדידה שמתבטאת גם בפצעים בחלל הפה 3)הגיינה ו/או שימוש בשיניים תותבות. 4)מתח נפשי המעלה את דרישות הגוף לויטמינים ומינרלים עליך לברר את הסיבה הרפואית לבעיה מתמשכת זו, ובכל אופן, בינתיים מה שיכול להקל בצורה משמעותית: טבליות אבץ (רצוי בצורת טבליות למציצה) לאבץ תכונות אנטי ויראליות, מסייע בריפוי פצעים ובהגברת התנגודת החיסונית. המינון המומלץ: בין 50 ל-100 מ"ג ביום לתקופה מוגבלת של עד חודשיים ברצף. וכן ממולץ להוסיף פרוביוטיקה ועיקר לאקטובצילוס אסידופילוס - וכן ביפידום לונגום (תבדוק את ההרכבים השונים) לחיידקים אלו יכולת לעזור לגוף להתגבר על זיהום פטרייתי וכן לשפר יכולת הגוף להלחם בזיהומים ולייצר בעצמו ויטמינים הכרחיים כגון ויטמינים מקבוצת B. מומלצת השלמה של מולטי ויטמין עם ריכוזים גבוהים של ויטמיני B בין 50 ל-100 מ"ג ללא שמרים. לשימוש מקומי נסה תמצית סטיביה, או שמן אובליפיחה - לגבי מינונים מומלץ להתייעץ עם הרוקח המוכר. בברכת בריאות שלמה, מאי.

26/02/2003 | 16:20 | מאת: לילך נהרי

מנשה שלום בהמשך לתשובתה של מאי אמליץ לעשות שטיפות פה עם שמן עץ התה או תמצית אלכוהולית של מור ואכינצאה. כמובן שחוץ מזה חשוב בירור מדוקדק של שורש הסיבה., מאחר ואתה סובל ממנה זמן רב. יום טוב!

מנהלי פורום נטורופתיה