תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2003 | 12:58 | מאת: מתענינת

שלום לך אני רוצה לעלות במשקל והומלץ לי לקחת תוספי מזון ברצוני לדעת איזה תוספי מזון הם בעלי ערך קלורי רב ודבר נוסף אולי את ממליצה לי על עוד משהו. תודה רבה.

24/02/2003 | 20:20 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך, תוספי מזון בעלי ערך קלורי גבוה הם בעיקר השייקים המיועדים לכך, של חברות כמו הרבלייף וכו', כאשר מלקחות בנוסף לאוכל הרגיל. מעבר לזה, גם תוספי מזון שומניים (ויטמין E, שמן דגים, שמעי פשתן, GALA וכו') ניתנים בכמויות קטנות. ע"מ להשמין מהם תצטרכי לפשוט רגל... מה שאני מציעה זה להעשיר את מזונך במזון בריא עתיר קלוריות כגון טחינה (וחלבה), אבוקדו, שמן זית, אגוזים ושקדים (וממרחים כגון שקדיה וממרח אגוזים), זרעים וגרעינים, דגים שמנים (סלומון, הליבוט), הרבה לחם עשיר וכו'. בכל מקרה מומלץ לעשות בדיקה פשוטה לשלילת בעיות אשר יכולות למנוע עלייה במשקל כגון בעיה הורמונלית (יתר-פעילות של בלוטת התריס או של בלוטת האדרנל למשל), בעיית עיכול/ספיגת-מזון, תולעים וכו'. בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה