דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/02/2003 | 23:23 | מאת: uva

יש לי דלקת פרקים המתבטאת בעיקר בכפות הידיים. איך אפשר להקל על סבלי - גם כואב, גם נרדם וגם לא מאפשר לי לישון

23/02/2003 | 10:37 | מאת: רויטל ברמן

שלום אובה, לא נתת מזפיק פרטים ע"מ שאוכל לתת המלצה. איזה סוג של דלקת פרקים יש לך (R.A. ?), ממתי, מה הסימפטומים (כואב בבוקר ? מקל/מוחמר בתנועה ?), איך אתה מטפל בזה בינתיים ? ענה על השאלות ואשמח לתת לך מענה.

23/02/2003 | 10:47 | מאת: לילך נהרי

אווה שלום במצב של דלקת פרקים, יש הרבה מה לעשות. מבחינה תזונתית מומלץ לא לאכול מוצרים מן החי כגון ביצים, מוצרי חלב ובשר, המכילים חומצות שומן המעוררות דלקת, ולאכול הרבה דגי ים צפוני (סלמון, סול, בקלה, הליבוט, מקרל וטונה) המכילים חומצות שומן המקטינות את התגובה הדלקתית בגוף. כמו כן מומלץ מאוד לאכול ג'נג'ר וכורכום, שניהם אנטי דלקתיים, עם שניהם אפשר גם לעשות קומפרסים על האזור הכואב עם רטיות חמות. הייתי ממליצה לקחת תוסף של שמן דגים, 2 כדורים שלוש פעמים ביום (וזה בתנאי שאתה לא צורך תרופות לדלול הדם). ישנם גם צמחי מרפא טובים, תוכל לקבל פורמולה במסגרת טיפול. מאוד חשוב שהתזונה תהיה כמה שיותר מאוכל טבעי ולא מעובד - ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. בהצלחה!

23/02/2003 | 11:44 | מאת: שון

אני צורכת שמן דגים 1000, ומאז אני מרגישה ניפלא.היו לי הרבה תופעות שהרופא הקונבנציונלי היה חסר אונים לגביהם. מאחר ונימנע ממני לבקר אצל נטורופטית אני רופאה לעצמי.השיטה היא כזאת: אני קונה ויטמין מסוים ומקשיבה לגוף ולשידוריו. כך גם למדתי לגבי בטא קרוטן שהוא מזיק לי והפסקתי. כל אדם צריך ללמוד על גופו להקשיב אליו ולדעת מה מתאים לו.

01/04/2003 | 03:45 | מאת: CHANA

hi lilach,toda,i am happy to get your respond so fast,i am folowing the food guied that you told me ,i will try to add ginger and curcoom to my diat as well, my question is;do you know of a person with R,A, THAT WENYT OFF MEDICATION?AND TAKES NATRULPATE ONLY,AND DOING WELL?I WOULD LIKE TO KNOW ,PLEASE. THANKS,CHANA.

26/04/2004 | 20:09 | מאת: רחל

שלום רויטל אני לא בטוחה שענית על שאלתי היות ואת ממענת את תשובתך לאווה ושמי רחל. אתן לא עוד פרטים על הממצאים ממצא הרופא היהpolyarthritis הכאבים אצלי הם בפרקי אצבעות הידיים, רק באיגרוף יש נפיחות מאד קטנה, אני יכולה לענוד טבעות אבל הן עוברות קשה בפרקים, הכאבים הם מינוריים בהחלט. אין כאבים בפרקים אחרים של הגוף. בבדיקת הדם השקיעה היתה מעט גבוהה ומכאן השתלשלו העיניניים. אודה לך על תשובתך המהירה רחל

מנהלי פורום נטורופתיה