אנמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/02/2003 | 18:44 | מאת: רוית

בבדיקות דם אובחנה אנמיה מחוסר ברזל ערכים- המוגלובין 9 וברזל 20 בי 12 500 מלבד כדורי ברזל שקיבלתי מרופאת משפחה פניתי למרפאה משלימה שהמליצו לי בין היתר על בשר אדום. ממה שקראתי כאן בפורום אתן לא ממליצות על בשר שרווי בסטרואידים אנטיביוטיקה וכו' האם ההמלצה שקיבלתי היא נכונה ומה עוד אפשר לאכול כדי לשפר את הערכים הנ"ל תודה

18/02/2003 | 10:02 | מאת: לילך נהרי

רוית שלום קודם כול חשוב לדעת מאיפה נובע המחסור. האם את טבעונית או צמחונית? האם את סובלת מהפרעות כלשהן במערכת העיכול?(כאבים, נפיחויות, גזים, כבדות אחרי האוכל) אין ספק שאת צריכה למלא את המאגרים קודם כול, אבל נסי לענות על שאלותיי כדי שנרד לשורש העניין. הייתי ממליצה לך לקחת כדור אחד של B12 עם חומצה פולית למציצה מתחת ללשון וברזל עדין 2 כדורים ביום עם משהו חומצי כגון מיץ תפוזים או ויטמין C במשך חודשיים ואז לבדוק שוב את הערכים. לגבי הבשר - קשה לי לענות לך מכיוון שאינני יודעת עליך כלום. האם האנמיה בעלת סמפטומים? האם את חלשה וחיוורת - ואם כן כמה זמן זה נמשך? בת כמה את? מה את אוכלת? האם את פעילה בחייך? נכון שבעיקרון אנחנו לא ממליצים לאכול בשר, כי זה לא בריא. אך יש אנשים הזקוקים לכך, אפילו פעם בחודש, ואז, בתדירות כול כך נמוכה אפשר לאכול בשר אורגני, למרות שהוא יקר. אני חייבת לציין שמקור לברזל יש גם בצומח ומקור ל B12 אפשר לקבל מדגי ים צפוני, עליהם אנחנו ממליצים בחום. לא חייבים לאכול בשר. יום טוב!

18/02/2003 | 17:01 | מאת: רוית

אני לא צמחונית אך גם לא אכלנית גדולה של בשר, סובלת מנפיחות בבטן חיוורת .... ומה לגבי הטענה שברזל ממקור צמחי נספג פחות מברזל שמקורו מן החי תודה

מנהלי פורום נטורופתיה