קרישת דם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/02/2003 | 22:57 | מאת: נעם

אבקש מאוד לענות לשאלתי בנושא בעמוד 213

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2003 | 11:03 | מאת: לילך נהרי

נעם שלום קודם כול אני מקווה שהפסקת עם הגלולות ורצוי שתמנעי מהורמונים כול חייך. את בהחלט יכולה , דרך תזונה, לגרום לכך שלא תהיה קרישיות יתר. אני לא יודעת אם זה אומר שתוכלי להפסיק לחלוטין את הקומדין, אך זה בהחלט יתן לך בטחון שיהיו לך פחות סיכויים לתקרית בעייתית נוספת. אכן בצל ושום, וגם ג'נג'ר, הם חשובים מאוד כמדללי דם. הם מפרקים פיברין וכך מונעים מקרישים להיווצר. רצוי לאכול אותם טריים, אז הם יותר יעילים, אך גם מבושלים נותנים אפקט מסוים. כמו כן הייתי ממליצה לך להכניס לתפריטך דגי ים צפוני - סלמון, מקרל, הליבוט, סול, בקלה - המכילים אומגה 3, חומצת שומן המאזנת את הקרשיות בגוף. אפשר גם לצרוך חומצת שומן זו כזרעי פשתן טחונים, רק צריך לקנות את זרעי הפשתן שלמים ולטחון בבית עם מטחנת קפה ולשמור במקרר, כדי שחומות השומן לא יתחמצנו. רצוי להמנע מבשר, ביצים ומוצרי חלב, המכילים חומוצת שומן הנוגדות את הפעילות של אומגה 3. הבעיה היא שברגע שאת לוקחת קומדין מצבך מאוד עדין ואת פתוחה יותר לדימומים, ולכן הייתי ממליצה לעשות כול שינוי תזונתי רק בליווי נטורופת מקצועי. בהצלחה!

17/02/2003 | 11:22 | מאת: רויטל ברמן

קיבלת תשובה כפולה, גם ממני בעמוד 213 :-)

מנהלי פורום נטורופתיה