לרויטל או לילך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/02/2003 | 16:32 | מאת: רוני

שלום איזה שיקוי\תוסף מזון\מאכל הכי יעיל לניקוי הכבד והאם בכלל ניתן לנקות אותו?

14/02/2003 | 18:00 | מאת: לילך נהרי

רוני שלום השאלה מאוד כללית, זה תלוי איזה כבד מנקים ולאיזו מטרה, אך בגדול יש לאכול תזונה דלה בשומנים, בעיקר שומן מן החי (בשר, עוף, ביצים, מוצרי חלב), לאכול תזונה שעשירה בקטניות, ירקות ודגנים מלאים (קינואה, דוחן, גריסים וכו'). ירקות שתומכים בכבד הם: ירקות כתומים (בטטה, דלורית, דלעת, גזר), סלק, אנדיב (עולש), ארטישוק. רצוי להשתמש הרבה בתבלין כורכום. הצמחים הכי מוכרים לניקוי כבד הינם הטרקסקום והסיליבום. ישנם צמחים נוספים כמו הסכיזנדרה. רצוי להמנע ממזונות מעובדים המכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל. מכיוון שתפקידו של הכבד לסנן את הרעלים בגוף, ככול שנכניס פחות רעלים, כך הכבד יתטרך לעבוד פחות קשה. הניקוי הוא כמובן בגדר המטפורה. אפשר לראות במצבים פתולוגיים שגישה זו אכן עובדת. לדוגמא נצפה במחקרים כי אנשים עם אנזימי כבד לא תקינים עקב כבד שומני או כבד הנגוע בוירוס, שעשו שינוי תזונתי ו\או השתמשו בצמחי מרפא שהוזכרו לעיל, מצבם השתפר, וערכי אנזימי הכבד השתפרו. שבת שלום!

17/02/2003 | 11:41 | מאת: רויטל ברמן

תוספת קטנה, "שיקוי" אחד שאפשר לרקוח בבית הוא מיץ מירקות עליים ירוקים א-ו-ר-ג-נ-י-י-ם ב-ל-ב-ד (!!) הכוונה היא לקחת חבילת פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עלי סלרי... אורגניים טריים, להעביר בבלנדר , לסחוט היטב ולשתות את הכמה סמ"ק שיוצאים בליווי כוס מים (לא מי ברז, כמובן). כמובן שזה לא יעיל בחלל ריק אלא רק כחלק מתהליך.

מנהלי פורום נטורופתיה