פוספטים,מונו סודיום גלוטומט וכד'

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/02/2003 | 13:46 | מאת: ורד

האם משהו מכל החומרים האלה שיש בנקניקים ונקניקיות למשל.. עלולים להזיק לנו ומה קורה בהריון האם הם עלולים להזיק לעובר? תודה

14/02/2003 | 11:03 | מאת: לילך נהרי

ורד שלום פוספטים הם מלחים של אשלגן, מגנזיום, נתרן וסידן. הבסיס לפוספטים היא חומצה זרחתית אשר עשויה להיות אחת משלושת תרכובות העשויות זרחן, מימן וחמצן. את הפוספטים מוסיפים למזון כדי שלא יתקלקל, בעיקר מזון המכיל מים, ומכאן השימוש בבשר שהזריקו לו מים. הסיכונים: אכילה מוגברת של פוספטים מביאה לצריכה מוגברת של זרחן. רמה גבוהה של זרחן תביא לירידה ברמת הסידן ובכך לדלדול העצם. לפוספטים יש קשר ככל הנראה בסרטן, שכן עודף זרחן במזון עלול לגרום לחלוקה לא תקינה של התאים. גם מערכת החיסון נפגעת מעודף זרחן. כמו כן הוא יכול לגרום להתכווציות שרירים. לגבי מונוסודיום גלוטומט: כיום הוא משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. הוא מרכיב טבעי, הנמצא בעולם החי והצומח, אבל צריכה מרוכזת שלו עלולה לגרום לאסטמה ומגרנות. כמו כן להפרעות קשב וריכוז, לפגיעה במערכת העצבים המרכזית, המערכת ההורמונלית, להתקפי חרדה ודכאון, פרקינסון ואלצהיימר. אני ממליצה לך, בייחוד בזמן הריון, לא להשתמש בכול תוספים מלאכותיים למיניהם, לאכול מזון כמה שיותר טבעי ולא מעובד. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה