שאלה באשר לויטמין די

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/02/2003 | 14:03 | מאת: שני

שלום למנהלות הפורום, שאלה על ויטמין די (אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול): אני סובלת מאיזו בעיה אורתופדית ברגליים, שבגללה אני ממעטת לצאת, ולכן חשופה מעט לויטמין די... רציתי לברר כמה חשיפה לויטמין די מספקת ליום? 20 דקות? יותר, פחות? וכן האם במידה ואינני מגיעה למידת החשפיה שתאמרו שנדרשת, האם כדאי לקחת תוסף ואם כן איזה מינון (אני בת 30). כן האם ניתן לקחת יותר ויטמין די ממה שצריך ? כלומר, אינני רוצה לקחת תוסף , ואז גם לקבל מספיק ויטמין באותו יום מהשמש ... ואז שיהיה עודפים, אלא אם כן אין כזה מצב של עודף מזיק של ויטמין זה, כי מה שמיותר ממנו פשוט לא נספג??? מקווה שהפורום הנ"ל זה המקום הנכון לשאול השאלות הללו... בכל מקרה תודה רבה שני

06/02/2003 | 16:54 | מאת: רויטל ברמן

שלום שני, זמן החשיפה לשמש הדרוש ע"מ לקבל מספיק ויטמין D תלוי בכמה גורמים: 1. כמות ויטמין D בתזונה - ככל שיש יותר צריך פחות קרינה. 2. גוון העור: אנשים בהירים זקוקים לזמן חשיפה לשמש הקצר בהרבה מאנשים כהים, בגלל יכולת סינון הקרינה של הפיגמנטים. סתם אנקדוטה, הסתבר כי אוכלוסייה כהת עור ממדינות אפריקה אשר התיישבה בארצות צפון אירופה הקרות סבלו מרככת עצמות, וכיום תוספת ויטמין D היא סטנדרטית לאוכלוסייה זו. ועכשיו בנימה יותר אישית, אם תרשי לי. אינני יודעת מאיזו בעיה את סובלת אך אני סבורה כי בחורה צעירה שכמותך כדאי שתצא יותר החוצה לאוויר ולטבע ולא תגזור על עצמה הסתגרות בין 4 כתלים. מאחלת לך יום נעים.

מנהלי פורום נטורופתיה